Niepołączone powtórzenie funkcji bibliotecznej

Witam

Mam funkcję biblioteczną z zaciskanym naciąganiem.
To nie jest funkcja scalona.
Gdy powtarzam tę funkcję, jej wystąpienia, i tylko one, są powtórzone.
Próbowałem wyłączyć lub włączyć kilka opcji, bez powodzenia.

Czy ktoś ma pomysł lub rozwiązanie?
Pozdrowienia

Witam

Jeśli twoja funkcja biblioteczna obejmuje wiercenie blachy oraz generowanie zaciskanej nakrętki, to potrzebujesz 2 powtórzeń:

1. Pierwsza funkcja powtarzania do wiercenia

2. druga powtarza dla objętości korpusu zaciskanego nakrętka.

Spróbuj i zobacz, czy efekt spełni Twoje oczekiwania.

3 polubienia

Tak właśnie pracuję osobiście

szkic z możliwością segmentacji na punkty, 1 punkt na końcu i brak punktu w miejscu, gdzie umieszczono pierwszy obiekt

Powtarzanie przez szkic w ten sposób, jeśli zmodyfikujesz punkt, robi to samo

Cześć Silver_Surfer

Znalazłem rozwiązanie, które może działać całkiem dobrze podczas próby dzięki pomocy szkicu. Z drugiej strony, podczas powtórzeń sieciowych wymaga przypisania tych samych wartości na obu powtórzeniach. To nie jest zbyt praktyczne i stanowi źródło błędów podczas edycji.

@Raimanu
Zazwyczaj można użyć tego samego szkicu przy obu powtórzeniach?

Witaj FRED78,
Tak, to możliwe, ale w przypadku powtarzania w sieci, a nie przez szkic?

Witaj Bob_2000,
Rozwiązanie próby jest możliwe tylko poprzez szkicowanie

@ Wydaje mi się, że gdy używasz szkicu na próbie, można go ponownie wykorzystać podczas innej próby??

W przypadku powtórzenia sieciowego mówimy o wzorcu napędzanym innym wzorcem lub funkcją. W takim przypadku użyj tej samej funkcji (np. wiercenia), aby napędzać nową próbę.

Jeśli wykonujesz pojedyncze powtórzenie, możesz wybrać wartości pierwszego, aby uruchomić kolejne powtórzenie.

Może nie rozumiałem, co chcesz zrobić.

Dzięki równaniu definiującemu równość parametrów obu powtórzeń można to bardzo dobrze opanować. Tak właśnie robię to po mojej stronie dla tych Tubtara.

W każdym razie mogę powiedzieć, że problem z fuzją funkcji wynika z powtórzeń i powtarzania funkcji bibliotecznej, a nie z funkcji zawartych w niej samej.

Istnieje prośba o ulepszenie funkcji powtarzania, aby umożliwić powtarzanie jednej/lub więcej funkcji(-ów) ORAZ jednego/więcej ciał za pomocą tej samej funkcji powtarzania:

Zachęcam do promocji (kliknij kciuk w górę), bo to dokładnie to, czego potrzebujesz, by rozwiązać swój problem.

1 polubienie