Powtarzanie tekstu szkicu z przyrostem w SW 2019

Chciałbym wykonać powtarzające się wyciągnięcia z okrągłym powtórzeniem i ponumerować każde z wyciągnięć za pomocą funkcji szkicu tekstu.

Używam funkcji szkicu tekstu z wytłoczeniem na głębokość 0,02 mm, ponieważ pobieram dxf części jako grafikę znakowania dla naszej maszyny do znakowania laserowego.

Chciałbym mieć automatyczny przyrost liczby, ponieważ liczba wystąpień jest ważna. 

Witam

W przypadku tego rodzaju problemów jest całkiem prawdopodobne, że będziesz musiał przejść przez makra, ponieważ ta funkcja nie istnieje natywnie w solidworks.

Makra ponoszą koszty i powiedzą Ci, jak to zrobić lub podpowiedzą o najbardziej odpowiedniej metodzie

Pozdrowienia

2 polubienia

Cze wszystkim

Nie było żadnych działań następczych w związku z tym problemem, więc dzisiaj miałbym tę samą prośbę do złożenia.
Ponieważ oryginalna wiadomość i odpowiedź zozo_mp mają 4 lata, więc ktoś miał ten sam problem od tego czasu i być może rozwiązanie do zaproponowania.
Silni maouss makro nie przepychali się przy bramie, jak to mówią :mouse:
Podstawowe funkcje oprogramowania na to nie pozwalają.

Witam

Ponieważ nie było odpowiedzi/prośby ze strony autora pytania, nie przeprowadzono analizy " silnych makro maouss" :smiley:
Dopóki funkcja jest dostępna za pośrednictwem makra, myślę, że nie jest to bardzo skomplikowane.
Musisz tylko powiedzieć, jak chcesz, aby to działało, aby zobaczyć, co jest wykonalne do zrobienia.

Tutaj mam tę operację grawerowania, która zostanie wykonana przez frezowanie, aby odtworzyć w kierunku pionowym 24 razy i zwiększyć 400 z krokiem 50.
Jeśli chodzi o przyrost, ponieważ 400 to tekst, nie widzę, jak to zrobić.

W ogóle nie manipuluję makrami, niestety z braku czasu.
Idealnie, aby było to przydatne dla maksymalnej liczby osób, potrzebna byłaby maska wprowadzania z wartością początkową, która ma być zwiększana, wartością przyrostu, liczbą, wartością, kierunkiem przesunięcia.
Myślę, że jest to trochę skomplikowane dla samego tego zastosowania.
Dlatego zozo_mp apelował do " maouss...  »

Nie martw się, przyjrzę się temu, jeśli będę miał trochę czasu. W przeciwnym razie, jeśli ktoś inny przejdzie obok, może popatrzeć.

1 polubienie