Witam
Chciałbym wykonać powtórzenie koła na wygiętej osi, ale nie mogę pokazać jak to zrobić, zwłaszcza, że nie mogę pomylić ograniczenia koła na osi z naprężeniem współosiowym.
Dziękuję
ass_axe_cintre.sldasm
Witam
Chciałbym wykonać powtórzenie koła na wygiętej osi, ale nie mogę pokazać jak to zrobić, zwłaszcza, że nie mogę pomylić ograniczenia koła na osi z naprężeniem współosiowym.
Dziękuję
Witam
Kładziesz zespół, ale nie części... lub umieść swoje części w wirtualnych komponentach...
Spróbuj powtórzenia napędzanego krzywą, a w "metodach wyrównania" zaznaczasz "Zawieś na krzywej"
Witam
W swoim zespole wybierasz płaszczyznę czołową i prawą, następnie tworzysz oś, a następnie wybierasz oś, następnie swoje koło i wykonujesz kołowe powtórzenie komponentów, a następnie podajesz liczbę kół i to wszystko. Zobacz PJ
Nie widziałem ostatniej części pytania dotyczącego ograniczenia koła... Umocowanie koła na osi jest proste; wystarczy rozwinąć swoją część w zespole, a następnie wybrać początek układu współrzędnych i kliknąć CTRL, a następnie oś i utworzyć ograniczenie... Teraz myślę, że powinno być dobrze...
Właśnie zobaczyłem, że twój R200 z tube_axe_rouleaux nie był połową. Aby utworzyć poprawną oś, musisz pokazać szkic za pomocą R200, następnie wybrać jego punkt środkowy, a następnie górną płaszczyznę i utworzyć oś, a następnie wziąć tę do powtórzenia kołowego i tam to zadziała... Zobacz PJ