Przeniesienie koloru do części familyvof

Cześć,

Nie rozumiem, dlaczego kolor nie pasuje do mojego pokoju poprawnie, biorąc pod uwagę moją rodzinę w pokoju.

Kolor nie odpowiada wybranej konfiguracji, mimo że zaznaczyłem odpowiednią opcję w właściwościach.

Czy masz pojęcie, skąd schodzi problem?

Cześć JungV,

Czy problem nie powinien pochodzić z linii nr 6?
Bo widzę, że to nie ta sama nieruchomość co pozostałe...

… Ciąg dalszy nastąpi,
@+.
AR.

linia 6 to kolejne odniesienie, a więc kolejny kolor, ale kolor nie podąża za nim w SW
Wszystkie moje konfiguracje mają ten sam kolor i nie zmieniają się w zależności od tego, co umieściłem w konfiguracji rodziny części.

A jeśli zrobisz odwrotnie, przypisujesz kolory, a w samochodzie tworzysz rodzinę części.
A potem sprawdzasz, czy kolor jest wyraźnie widoczny w rodzinie pokoju i czy możesz go zmienić.

Wolałbym inne rozwiązanie, jeśli to możliwe (w przeciwnym razie będę musiał wszystko robić od nowa :confused:).
Jeśli nie ma innej opcji, przetestuję.

Przetestuj to rozwiązanie na innej obudowie, żeby zobaczyć, czy działa – ostatecznie pomoże ci zmodyfikować montaż. (Gdzie i jak przypisać kolor)

Edycja: Albo na kopii

1 polubienie

Właśnie przetestowałem ten link i działa na mojej części testowej (1 kolor na konfigurację):

1 polubienie

Za pięć centów działa!

Dziękuję

2 polubienia

@JungV .
Uważaj, że kontrolowane kolory nie są RGB, możesz wiedzieć, że trzeba wykonać obliczenia, aby uzyskać pożądany kolor. Jeśli kolor w Twojej konfiguracji nie jest tym, który wybrałeś, powodem może być zły kod kolorów.
Ale może wiedziałeś, osobiście dałem się oszukać

Zobacz wyjaśnienie poniżej
Obliczanie wartości koloru w rodzinie części - 2015 - Pomoc projektowa SOLIDWORKS

1 polubienie