Księgowanie właściwości niestandardowych na liście części spawanych (część w części)

Cze wszystkim 

Mam problem z Soldiworks 2020 SP5, którego wcześniej nie miałem,

Wcześniej, w 2018 roku, miałem możliwość umieszczenia części w części i wybrania przeniesienia niestandardowych właściwości za pomocą znacznika wyboru, co dobrze się sprawdza, gdy wstawiłem część  do listy części spawanych. W związku z tym właściwości nie były edytowalne i były powiązane z oryginalną częścią.

W 2020 roku nie jest to już możliwe, gdy sprawdzam funkcję, żadna właściwość nie jest zgłaszana.

Zabawne jest to, że jeśli wezmę plik utworzony w 2018 roku i dodam część w 2020 roku, właściwości zostaną skopiowane.
Już nic nie rozumiem! Czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem?

Z góry dziękujemy,

W Sw2020 SP5.0 istnieje taka opcja:

Witam

Rzeczywiście, istnieje taka opcja i działa w celu skopiowania we właściwościach pliku, ale nie, gdy aktywuję kopię we właściwościach listy spawanych części!
Naprawdę bardzo dziwne

Z mojej strony wydaje się, że to działa:

Czy Twoja część blaszana jest nowa?

Czy masz pilnik do blach (1) lub bezpośrednio funkcję blachy (2)?

Jeśli 2 może to wyjaśniać, dlaczego nie odzyskuje właściwości na starych częściach.

Myślę, że odkryłem, dlaczego to szaleństwo, ale nie wiem, jak rozwiązać problem
Oto procedura dodawania go, która zawsze działała

I tu pojawia się problem, w pewnym momencie, nie wiedząc tak naprawdę kiedy, jedna z dodanych części ulega awarii, z ikoną rekonstrukcji, od momentu, gdy jest winna, wszystko się psuje, mogę ją usunąć i przerobić wszystkie części zintegrowane w części.
Oto pogląd na problem, wydaje się, że to plany się psują.

Rozwiązaniem mogłoby być nieimportowanie planów podczas integracji.
Ciąg dalszy nastąpi... Ale i tak może zrujnować plik, jest

Edycja, zdjęcie nr 2 w hd: https://ibb.co/BPzMHWr

1 polubienie