Witam
Od dzisiejszego ranka szukam rozwiązania mojego problemu, ale nie mogę go znaleźć. Chciałbym wstawić komponenty i zmienić ich położenie w zespole zgodnie z początkiem zespołu lub określonym punktem, punkt 1, punkt 2 ...
Udaje mi się automatycznie utworzyć zespół, otworzyć wszystkie moje pliki, a nawet wstawić je do mojego zestawu. Pierwszy komponent nie wstawił się nawet w punkcie początkowym złożenia i nie wiem, jak można przestawić całość na początku układu współrzędnych lub na punkty.
Jeśli ktoś zna te dwie małe linijki kodu, oto kilka linijek kodu, które są interesujące:
'Ouverture de l'assemblage
Set Part = swApp.OpenDoc6(ActiveSheet.Range("H100"), 2, 0, "", longstatus, longwarnings)
swApp.ActivateDoc2 ActiveSheet.Range("H100"), False, longstatus
'--------------------------------------------
'assemblage des plans
boolstatus = Part.AddComponent(ActiveSheet.Range("H101"), ActiveSheet.Range("E101"), ActiveSheet.Range("F101"), ActiveSheet.Range("G101"))
boolstatus = Part.AddComponent(ActiveSheet.Range("H102"), ActiveSheet.Range("E102"), ActiveSheet.Range("F102"), ActiveSheet.Range("G102"))
Potrzebuję tylko więcej linii między każdym wstawieniem, aby zdefiniować punkt pozycjonowania każdej części/zestawu.