Reprezentacja gwintu z konfiguracjami w SW2015 SP5.0

Cze wszystkim

Obecnie na SW2015 SP5.0 mam problemy z reprezentacją gwintu na części

Mając konfiguracje, wchodzę w różne długości, których potrzebuję, niestety SW nie podąża

Zobacz losową interpretację oprogramowania

Do reprezentacji gwintu używam krawędzi lub powierzchni i ten sam problem

Widziałem, że istnieje poprawka na ten problem, ale wersja 2016 jest tam ta poprawka dla wersji 2015

A może poprawka do zrobienia w opcjach SW

Z góry dziękuję za odpowiedzi

1 polubienie

Ja też podążam za tym tematem,

ponieważ mamy z błędem reprezentacji gwintu (zacienionej), które błędy, SW2016 SP5.0

Próbowałem aktywować "zapisz dane konfiguracyjne" dla wszystkich konfiguracji, z ponowną edycją tabeli, a ctrl+Q (podczas crtl+Q) wątek ponownie staje się "ok".

(edit: dodatkowo "activate cfg" niepotrzebnie zawyża rozmiar pliku! ale tak na wszelki wypadek próbowałem)

Ale w użyciu, po pewnym czasie, reprezentacja wydaje się znowu zabugować...

Czy ktoś ma rozwiązanie?

"Niech ciemna strona będzie z tobą. "

Edycja: jest to w zasadzie plik z 2014 roku, który został przekonwertowany w 2016 roku

Mieliśmy te same obawy i po prostu powiedziano nam, że to SPR 383315 niestety nie wiem, czy możemy uzyskać dostęp do szczegółów tego numeru SPR

Właśnie zmieniłem długości gwintów dla każdej konfiguracji, ręcznie zmieniając wymiar, wydaje się, że działa i w mojej tabeli konfiguracji rodziny części następujące wartości, czy to oznacza, że ustawienie rodziny części przez program Excel nie działa już w sw2015?

Nie, to tylko błąd "cieniowanej reprezentacji wątku", który występuje w rodzinie configs + części....

Już obecne w starych Solidworks z pamięci, 2014, 2012, 2010 itp. (Zobacz już wcześniej?)

A może z 2016 rokiem.

Ale problem może też wynikać z pliku, ponieważ został on utworzony we wcześniejszej wersji, a następnie przekonwertowany, ale mimo woli ciągnie błąd w pliku...

I całkowicie przerabiając pliki śrubowe, tak naprawdę nie mamy na to czasu ani ochoty...

oprócz problemu z innym wewnętrznym identyfikatorem pliku, który może być problemem w ASM...