Kiedy tworzymy reprezentację gwintów na okręgu, wybierając normę ISO, na przykład gwinty mechaniczne, a w moim przykładzie M8x1, w dolnej części okna znajduje się powiązany tekst.
Jednak w celu dostosowania niektórych przejść skopiowaliśmy normę ISO do ISOxxxx i w tej normie ISOxxxx powiązany tekst nie jest już wyświetlany i nie można go odzyskać w MEP za pomocą prawego przycisku wstawienia symbolu.
Nie rozumiem, że jeśli wybiorę normę ISO, to działa, ale jeśli wybiorę normę ISOxxxx, powiązany tekst już nie istnieje, podczas gdy norma ISOxxxx jest kopią normy ISO.
W przeciwnym razie już szybko spojrzałem na ten plik calloutformat.txt i calloutformat_2.txt, ale mogę znaleźć tylko wiercenie i gwintowanie, a nie reprezentacje gwintu (przeszukałem 2 pliki słowa gwint i nic nie znalazłem)
Problem nie wynika z części, ale ze standardu ISOxxxx, który skopiowaliśmy i zmodyfikowaliśmy z przybornika, moim zdaniem jest plik, który nie jest prawdziwy.
Pytanie brzmi tylko, czy możemy dodać lub zmodyfikować powiązany tekst lub zmienić link do tego powiązanego tekstu w standardzie, który musimy skopiować z przybornika.
Chciałem tylko sprawdzić, ponieważ musisz kliknąć na 3/4 koła, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy wstawić symbol. W domu jest również wyszarzony, ale nadal możemy uzyskać adnotację....
W standardzie ISO jest wyszarzony, ale w skopiowanym przez nas ISOxxxx nie ma już tekstu (puste pole), ale pole jest wyszarzone, więc nie można go zmodyfikować, więc nie możemy wstawić adnotacji, ponieważ pole jest puste. (na zdjęciu jest to oryginalny standard ISO)
A kiedy przejdziesz do MEP ze standardem ISOxxxx, nie da się nawet wstawić symbolu, podczas gdy z normą ISO nie ma problemu.