Chcę zrobić rysunek do zespołu zawierającego, ale gwint się nie pojawia, pojawiają się one z gwintem podobnym do tego w 3D (z zębami). Więc nie wiem, jak to naprawić. Dziękuję za pomoc
Twoja śruba musi mieć kilka konfiguracji, jedną zwykłą z adnotacją gwintu, a drugą z obrabianym kształtem gwintu, prawda?
Witam
Wątek pojawia się w MEP, ale nie w zwykłej symbolicznej formie.
Wydaje mi się to normalne !
Ponieważ, jeśli dobrze rozumiem, przedstawiłeś z gwintem w 3D: więc gwinty stają się de facto obiektami 3D.
Reprezentacja 3D jest do użytku tylko wtedy, gdy naprawdę nie można zrobić inaczej, głównie w przypadku specjalnych napędowych lub mocujących o nieco dużej średnicy, ale moim zdaniem nieinteresujących dla montażowych, zwykle BTR M6.
To powiedziawszy, ostatnio zajmowaliśmy się tym samym tematem na forum i jeśli ktoś znajdzie post, to zaproponowano rozwiązania :-)
Pozdrowienia
Witaj Aliende
Myślę, że te zostały wykonane za pomocą "narzędzia do gwintowania", które staje się czystym 3D, a więc ani cieniowanym, który jest tylko odwzorowanym obrazem, ani "odwzorowaniem gwintu", który pozwala na dobre odwzorowanie w MEP.
Co o tym sądzicie, ;-)
Biorąc pod uwagę opis problemu, myślę, że Zozo_mp rację.
Rozwiązaniem byłoby przerobienie gwintu w 3D bez użycia funkcji "narzędzie gwintu", ale raczej narzędzia do adnotacji "reprezentacja gwintu"
Albo jeszcze lepiej: skorzystaj z kreatora wiercenia, aby skorzystać również z funkcji automatycznej adnotacji (symbol wiercenia itp.)
Dobry wieczór Stefbeno
Są to, a nie gwintowniki, chyba że do wykonywania wałów gwintowanych można użyć pomocy w wierceniu.
Pozdrawiam:-)
Oops! :-))
Dziękuję Ci Zozo_mp