Witam
Na części, którą zaimportowałem do solidworks (pochodzi z górnej bryły) muszę ponownie wykonać rysunek po modyfikacjach. Mam wątek 3/8-16 UNC, więc dodaję go do mojej części, dodając adnotację -> Reprezentacja wątku. Wybieram średnicę, płaszczyznę, od której się zaczyna, jego rozmiar i długość. Mam reprezentację, która jest tworzona w mojej sztuce.
Z drugiej strony, kiedy rysuję. Nie mam wszystkich funkcji wątku, które się pojawiają (patrz załączony obrazek). Próbowałem dołączyć reprezentację wątku, wstawiając -> obiektami modelu, ale nie mam pola, aby wybrać "Reprezentacja gwintu" (rozwiązanie widoczne na forum).
Masz pomysł?
Dziękuję.
sans_titre.png
Witam
Kliknij swoje widoki i spróbuj zmienić jakość reprezentacji gwintów (po lewej stronie w menedżerze funkcji), co dziwne, często działa to lepiej w średniej jakości.
Mick
Mam tylko dwie opcje jakości, albo w wersji roboczej, albo w wysokiej jakości. Z drugiej strony, nic się nie dzieje, gdy zmieniam opcje...
Po kilku próbach znalazłem rozwiązanie.
Po umieszczeniu reprezentacji gwintu na mojej stronie muszę go ponownie załadować, aby zaktualizował rysunek... Dość dziwne rozwiązanie, bo samo przeładowanie rysunku nic nie daje...
Ok, to dziwne.
Z drugiej strony, nie próbuj wstawiać reprezentacji gwintu, masz taką opcję tylko podczas pracy na płaszczyźnie zespołu.
Na płaszczyźnie części reprezentacje gwintu są wstawiane automatycznie.
Jeśli rozwiniesz widok w wale, oznacza to, że reprezentacja gwintu nie zostanie ukryta.
Jeśli nie, czy możesz dołączyć część i plan?
Mick
Reprezentacja wątku nie była ukryta w moim drzewie projektowym.
Musiałem tylko nacisnąć ctrl+q na części, aby zaktualizować mój rysunek...
Nie mogę połączyć kawałków, przepraszam.