SolidWorks 2015 Reprezentacja gwintu 1,75 mm

Cze wszystkim

Szukam rozwiązania, aby wykonać odwzorowanie gwintu na osi 12mm o rastrze 1,75

SolidWorks 2015 oferuje mi tylko gwint M12x1.5 lub M12x1.25 w ISO.

Jak przedstawić gwint o skoku 1,75 mm?

Marc

1 polubienie
Witam, możemy edytować tekst adnotacji. Ale myślę, że musisz to robić za każdym razem, zmiana tego domyślnie jest skomplikowana.
1 polubienie

Dziękujemy za Twoją opinię...

Mówiąc prościej, jeśli SolidWorks nie jest w stanie domyślnie zaoferować reprezentacji gwintu w M12x1.75,  pod tym warunkiem muszę narysować i stworzyć prawdziwy gwint!

Czy możemy wziąć pod uwagę funkcję niepełnej reprezentacji gwintu dla braku odniesienia M12x1.75?

Marc.

capture_filetage.jpg

Witam

Nie mam SW15, ale coś mnie niepokoi w twoim pytaniu: M12x1,75 to tak naprawdę M12 o standardowym skoku!

W kreatorze wiercenia gwinty te są oznaczone jako "M12" bez dokładności podziałki, ponieważ są one znormalizowane do 1,75.

Czy nie miałbyś tylko "M12" na swojej liście?

10 polubień

Witam

Całkowicie zgadzam się z Benoit.

Gdy nie jest określony, stosuje się standardową "zgrubną" podziałkę (przynajmniej w pliku metrycznym). W tym przypadku 1,75 dla M12. Skok jest określony tylko dla gwintów "cienkich".

Dobry wieczór

Rzeczywiście, gwint M12x1,75 jest standardowym skokiem dla tej średnicy.

Na liście rozwijanej mam proste odniesienie "M12". Dlatego jest to standardowy gwint dla osi 12mm.

Dobrze widziane i dziękuję Benoit! 

1 polubienie

@helary.marc @ Benoit zasługuje na właściwą odpowiedź

@+

Witam

+1 dla Benoit

Z drugiej strony, aby odpowiedzieć na pytanie o reprezentowanie gwintów, których nie ma w bazie danych solidworks, przechodzę przez program obsługi TOOLBOX, w którym dodaję brakujący gwint. (patrz przykład z M12x1).

Z drugiej strony jestem w SW2012, myślę, że nie zmieniło się to dla SW2015.

Miłego dnia 

filetage.jpg
4 polubienia