Przedstawianie danych wyjściowych narzędzia w sieci

Cze wszystkim

Na jednym z moich kawałków muszę zrobić wewnętrzną siatkę. Użyłem więc narzędzia do gwintowania od SolidWorks w M8. Oczywiście nie jestem zadowolony z końca wątku, więc chciałbym przedstawić dane wyjściowe narzędzia na końcu, tak jak to zrobiłem w innych przypadkach: 

Ale w tej sytuacji nie widzę, jak to zrobić:

Myślałem o przerobieniu profilu końcówki gwintu i połączeniu 4 punktów w jeden punkt ale nie wiem jak to zrobić.

Jakieś pomysły? Z góry dziękuję

Bonour,

Zgodnie z logiką rzeczy powiedziałbym, że okrągły rowek do prześwitu narzędzia, więc zwykle twoja siatka i przecięta przez ten rowek. W przeciwnym razie szkic 3D i przedłużenie krawędzi siatki.

1 polubienie

Ponieważ nie jest to prześwit narzędzia, ale tylko koniec gwintu, wykonałbym fazowanie za gwintem i przedłużył gwint

2 polubienia

Jaki jest cel? Czy ta sieć powinna być otwarta, czy kończyć się na poziomie obrazu? Jeśli musi być otwarty, powinieneś był przesunąć szkic profilu i spiralę przed zaatakowaniem korpusu objętościowego lub powinieneś był rozpocząć spiralę wcześniej, ale zarządzając krokiem, aby cofnąć się do szkicu profilu i podczas przeciągnięcia, można przejść w obu kierunkach. ale to majsterkowanie... Oczywiście wszystko to, jeśli spirala nie jest stożkowa (jak NPT)...

Najprostszym sposobem jest tak naprawdę przewidzenie wejścia siatki  na podstawie szkicu profilu z liniowym powtórzeniem zgodnie z wysokością dźwięku i przekazanie tych powtórzeń do linii konstrukcyjnych, aby umieścić profil tam, gdzie chcesz (pomyśl o rysunku...)

1 polubienie

Dobry wieczór

Nie lepiej od innych :)

W narzędziu gwintu zmień położenie szkicu gwintu. Jeśli to nie wystarczy, przesuń początek zaokrąglenia w opcjach i skoryguj długość.

Ta funkcja jest naprawdę bardzo praktyczna, ale myślę, że trochę o niej zapomnieli w kodowaniu xd).

Obszar do poprawy.

3 polubienia

Zrobiłem to nie tak dawno temu.

1 polubienie