Ponowne odwoływanie się do więzów geometrycznych

W szkicach (niezależnie od środowiska: asm, prt, drw) można zmienić dołączenie wymiaru, klikając punkt dołączenia, a następnie nowy punkt odniesienia.

Czy jeśli tak, to samo możemy zrobić z ograniczeniami geometrycznymi?

Nie rozumiem twojego pytania

aby zmienić kurs, a więc co najmniej jeden punkt

• Należy usunąć ten wymiar i ponownie wybrać punkty referencyjne

Aby zmienić początek układu współrzędnych

Zobacz ten samouczek

Źródło: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/astuce-changer-une-origine-dans-un-assemblage

@+ ;-)

Nie, nie możemy. Naprężenia nie mogą być przesuwane jak żebra.

@gt22, @stefbeno o tym mówi, że po kliknięciu na stronę szkicu, u podstawy pociągnięć świadka pojawiają się 2 kwadraty, które można wziąć jeden z nich i przeciągnąć go na inny element. Testowanie tego jest bardzo praktyczne!

5 polubień

a, którego nie ma na SW, o ile mi wiadomo

@+ ;-)

1 polubienie

w 2014 roku to spróbować

1 polubienie

Witam

W oprogramowaniu SW 2012 możliwa jest zmiana odniesień do wiązań, objaśnienia:

1 Kliknij Wyświetl/Usuń relacje (symbol prostopadły z parą okularów)

2 Z listy relacji wybierz ograniczenie do modyfikacji (Ecrane Copy changer_contrainte_1)

3 w obszarze Podmioty znajdują się jednostki, których dotyczy ograniczenie

4 Wybierz jeden z elementów z listy, zostanie on podświetlony na szkicu

5 Na szkicu kliknij nowy element, którego chcesz użyć

6 pojawia się w niebieskim polu obok opcji Zamień (zrzut ekranu changer_contrainte_2)

7 Kliknij przycisk Zamień

Działa to również wtedy, gdy jedna z encji została usunięta, w ten sposób można zastąpić brakujące odniesienie.

3 polubienia

@stefbeno, myślę, że @y.pacquelet ma rację... Można to nawet zrobić znacznie szybciej, klikając dwukrotnie ikonę wiązania, funkcja "Pokaż/Usuń relacje szkicu" jest następnie wyświetlana bezpośrednio w Menedżerze funkcji i można zmieniać elementy.

Kolejna ewolucja SW, którą przegapiłem i oczywiście nie jestem jedyny! Każdego dnia dowiadujemy się więcej o Lynkoa!!

Jeśli masz możliwość usunięcia mojej odpowiedzi jako "najlepszej odpowiedzi", zrób to, @y.pacquelet's jest z pewnością bardziej odpowiednie!

PS: @y.pacquelet, -1 qur Lynkoa ma na celu sygnalizowanie treści, która "nie ma nic wspólnego z Lynkoa" zgodnie z etykietą, która pojawia się po najechaniu myszką na ikonę "-1", nie sądzę, aby tak było w przypadku mojej odpowiedzi i @gt22. Słowo do mądrych...

1 polubienie

Przepraszam za -1, nie widziałem, że jest tak źle!

1 polubienie

Nie martw się @y.pacquelet, nie będziemy mieć ci tego za złe. Zwłaszcza, że nauczyłeś nas czegoś ;-)