Uczę się, jak używać szybkiej rekonstrukcji powierzchni do inżynierii wstecznej. Ale kiedy generuję walec za pomocą narzędzia do rozpoznawania powierzchni podstawy, walec staje się ośmiokątem. Myślałem, że to interfejs graficzny rozjaśnił wizualizację, ale w rzeczywistości nie, po wydrukowaniu na mojej drukarce 3D, wynikiem jest ośmiokąt, a nie cylinder. Podczas gdy dobrze wykorzystałem funkcję cylindra. I znajduję ten problem we wszystkich narzędziach do szybkiej rekonstrukcji powierzchni, na przykład w narzędziu do krzywej 3D, krzywa nie przechodzi przez wszystkie punkty i powinna tworzyć splajn, ale zamiast tego wykonuje proste pociągnięcia.
ten zgrubny wyświetlacz może pochodzić z dokładności wyświetlania 3D (Opcja=>General=>Display=>Performance=>Dokładność 3D).
Jeśli ta wartość jest zbyt duża, Catia wyświetli wielokąty zamiast okręgów (zwykle podaję wartość 0,01 lub 0,02 mm).
W przypadku drukowania 3D na podstawie pliku .stl, dokładność pliku stl po jego zapisaniu zależy również bezpośrednio od tego parametru, który może wyjaśnić drukowanie 3D ośmiokąta.