Rozwiąż wszystkie komponenty

Witam

Mam zespół w SolidWorks, składa się on z kilku części i innych podzespołów.

Ten zestaw jest sparametryzowany i musi otworzyć się automatycznie, aby mógł zostać obliczony.

Jednak po otwarciu jego elementy są rozjaśnione. Jak skonfigurować to złożenie (lub solidworks), aby moje złożenie otwierało się systematycznie ze wszystkimi jego komponentami rozwiązanymi?

Z góry dziękuję.

1 polubienie

Witam

Opcje Narzędzia / Montaż.

Zmienia wartość, aby przejść do złożonego zestawu: domyślnie 500.

Pozdrowienia

capture.jpg

lub Opcje / Wydajność

Pozdrowienia

capture.jpg

Witam

Mam ten sam problem, ale w moim SW wartość 500 jest skuteczna, z tym, że obciążony montaż jest zawsze lżejszy!

Jednak zgodnie z twoim zrzutem ekranu zauważyłem brak ostatnich opcji, które masz, a których nie mam w moim SW!!

01.png

Jaka wersja jest używana? Korzystam z dodatku SP5 z 2013 roku.

Spróbuj zaznaczyć oba pola w Opcjach/Wydajności. Te, na które zwróciłem uwagę w mojej poprzedniej wiadomości.

Pozdrowienia.

Narzędzia, opcja, wydajność, automatyczne ładowanie lekkich komponentów

1 polubienie

Narzędzia, opcja, wydajność, automatyczne ładowanie lekkich komponentów

1 polubienie

Nadal korzystam z wersji z 2012 roku.

Załączę zrzuty ekranu z przybornika jak i montażu.

Aktywuję opcje wymienione w The C.E., a następnie ponownie uruchamiam oprogramowanie, ale kiedy otwieram zespół, nadal mam ten sam problem z lżejszymi częściami

assemblage.png

klikasz prawym przyciskiem myszy na montaż

Ustawianie rozwiązanych części jako odciążonych

Ustaw części rozjaśnione jako rozwiązane, jeśli tam klikniesz, wszystkie twoje części zostaną rozwiązane

Jeśli już zmieniłeś to, co ci powiedziano + powyżej

@+ ;-)

Klikając B.Right na drzewie złożenia, aby rozwiązać części, cały zespół jest rozwiązywany, z wyjątkiem zamknięcia zespołu, po zapisaniu otwiera się w trybie jasnym, a to stanowi dla mnie duży problem przy obliczeniach na Ansys.

1. Przejdź do żądanego dokumentu złożenia, zaznacz pole wyboru Zaawansowane w obszarze Konfiguracje i kliknij przycisk Otwórz.

2. W oknie dialogowym Konfiguruj dokument wybierz jedną z następujących opcji:

• Nowa konfiguracja pokazująca wszystkie modele, do których się odwołujemy. Ta opcja powoduje otwarcie całego zespołu. Wszystkie składniki są rozpoznawane i wyświetlane, niezależnie od ich stanu usunięcia i widoczności podczas ostatniego zapisu. Wszystkie komponenty pojawią się w modelu zespołu.

• Nowa konfiguracja pokazująca tylko strukturę złożenia. Ta opcja otwiera tylko strukturę zespołu. Komponenty są usuwane bez względu na ich stan, w jakim zostały ostatnio zapisane. Żaden z nich nie pojawi się w szablonie zespołu, dopóki nie zmienisz ich stanu z usuniętego na rozwiązany.

1. Wprowadź nową nazwę konfiguracji i kliknij przycisk OK.

Dlaczego chcesz zamknąć zespół

i jak to się zmienia dla innego programu

Jeśli dobrze zrozumiałem, oświetlony, rozjaśniony jest tylko obraz, twój pokój tam jest

@+

Oto moje rozwiązanie:

W solidworks 2012 sp 5.0

Usuń zaznaczenie opcji użycia złożonego trybu montażu (w opcjach System/Wydajność)

I zawsze rozwiązuj wszystko w opcjach systemu/montażu.

Zobacz zrzut ekranu.

Dziękujemy za Twój wkład!

optionsys_-_asm.jpg
1 polubienie

DZIĘKUJĘ fpinheiro, twoje rozwiązanie działa idealnie.

Dziękuję wszystkim za czujność.

Witam

Jest też proste rozwiązanie w otwartym wentylatorze, można wybrać tryb otwarcia Light lub Resolute.

Myślę, że jest to mniej "niebezpieczne" niż mówienie cały czas o trybie rozwiązanym lub trybie lekkim, zależy to w dużej mierze od tego, co chcesz zrobić.

Ze swojej strony wybieram w momencie otwarcia.

@+

1 polubienie