Czy odczuwasz wzrost wydajności nowych wersji?

Witam

Co roku mamy prawo do: "Nowa wersja solidworks jest znacznie szybsza od poprzednich". Mieliśmy nawet "ujęcia otwierane w mgnieniu oka".

Jest też pole "poprawiona wydajność grafiki", które jest teraz domyślnie zaznaczone.

Z mojej strony, po migracji z 2019 do 2022 roku, moi koledzy i ja, którzy pracujemy nad dość dużymi montażami, nie widzimy żadnej poprawy wydajności.

Oczywiste jest, że to nie sprzęt jest czynnikiem ograniczającym, ponieważ mamy ultra wydajne maszyny (SSD. M2, procesor podkręcony do 5,20 GHz i Quaro P5000) ....
Nastąpiła jednak poprawa wydajności PDM.

Co myślisz?

Ze swojej strony wciąż czekamy na SP4 w 2020 roku, zanim przejdziemy do 2022 roku, jeśli da nam satysfakcję po testach.

Dla informacji, podczas uaktualniania do wyższej wersji zaleca się również zmodyfikowanie map bazowych za pomocą mapy bazowej najnowszej wersji. Poradzono mi również, aby zacząć od czystego profilu. (Brak możliwości przywracania profilu z niższej wersji, ponieważ regularnie powoduje to problemy lub błędy.

Z naszej strony mapa bazowa pochodzi z wersji z 2004 roku poprzez wszystkie wersje pośrednie.

I rzeczywiście, dzięki nowej mapie bazowej nieco zyskujemy na prędkości.

Ale po zainstalowaniu 2022 rysunki otworzą się w mgnieniu oka. Miejmy tylko nadzieję, że to nie czekoladowy ekler...

W każdym razie z niecierpliwością czekam na Twoją opinię na ten temat, aby pokierować naszą nadchodzącą zmianą wersji.

Edit: Zapomniałem wspomnieć, że w dużych realizacjach mamy czasami od 50 000 do 100 000 części rozłożonych na wiele podzespołów.

Nie muszę chyba dodawać, że z niecierpliwością czekam na ujęcie, które otwiera się w mgnieniu oka.

4 polubienia