Na co dzień pracuję na CATIA V5 w pracy, ale w ramach projektu szkolnego muszę korzystać z CREO (oprogramowania, którego nie opanowuję).
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe było przywrócenie iien między samolotem a zespołem? Rzeczywiście, zmieniłem nazwę mojego zespołu (i usunąłem starą wersję), nie robiąc tego samego z moim rysunkiem, więc otwieram rysunek, ale nie mogę znaleźć pliku źródłowego... (logiczne)
Czy mogę połączyć rysunek ze złożeniem o zmienionej nazwie?
Wydaje mi się (a biorę dużo rękawiczek, ponieważ minęło trochę czasu, odkąd ich używałem), że nie można połączyć płaszczyzny z 3D, gdy połączenie jest zerwane.
Właśnie dlatego musisz przejść przez menu plików "zmień nazwę pliku" (lub coś w tym stylu), jeśli chcesz zrobić tego rodzaju rzeczy. A w każdym razie miej plan otwarcia obok. Zastanawiam się nawet, czy nie powinieneś zmienić nazwy planu tak, aby link został zachowany z montażem... Krótko mówiąc, nie jest to najłatwiejsze^^
Dam ci pomoc PTC w tej sprawie. Punkt 7 między innymi może pomóc Ci w Twoich zmartwieniach... nawet jeśli obawiam się, że będziesz musiał zacząć proces od początku.
@s.b Myślałem, że przez cały ten czas brakowało mi prostego rozwiązania, przestraszyłeś mnie. (w rodzaju SolidWorks i wskazujesz na nowy montaż i jest dobry).
W rzeczywistości wracasz do oryginalnej nazwy, a następnie ponownie zmieniasz nazwę, tym razem nie zapominając otworzyć planu^^