Informacje zwrotne na temat oprogramowania 2014 SP0

Cze wszystkim

Zastanawiamy się nad zainstalowaniem oprogramowania SW 2013 SP4 (SP5 jest najwyraźniej w przygotowaniu).

Byliśmy na wersji SW2011.

Pracujemy w trybie wielobryłowym (blachy i profile), przy spójnych montażach. Wydaje się, że środowisko obróbki blach w końcu działa na SW 2013 (atrybuty).

W wersjach 2012 i 2013 wprowadzono wiele zmian. Funkcje i zastosowania.

Dostępna jest wersja 2014 w SP0. Zwykle wolę poczekać na SP2 lub SP3 przed zainstalowaniem nowej wersji. Jest  kilka interesujących ulepszeń + wydaje się, że lepsze zarządzanie procesorami wielordzeniowymi, dla niektórych funkcji.

Moi koledzy z BE nie znoszą zmian x na SW całkiem dobrze.

Zastanawiam się.  Czy powinniśmy przejść bezpośrednio do SW 2014 ? 

Czy są ludzie, którzy pracują nad 2014 ?

Jeśli tak, to jakie są Wasze pierwsze wrażenia ?

Dziękuję bardzo.

Pozdrowienia

Juliański

1 polubienie

A priori SP0.0 z 2014 roku nie stanowi szczególnego problemu, chociaż biorąc pod uwagę "młodość" wersji, z konieczności nie ma zbyt wielu opinii.

Osobiście zalecałbym raczej przejście na wersję sp4.0 z 2013 roku (lub 5.0, gdy zostanie wydana), która jest wersją sprawdzoną.

4 polubienia

Witam

Po wzięciu udziału w prezentacji nowych produktów mogę powiedzieć, że 204 jest bardzo interesujący. Nawiasem mówiąc, właśnie sam go zainstalowałem. Jeśli musisz zrobić aktualizację bardzo szybko, a Twoi koledzy niechętnie się zmieniają, równie dobrze możesz przejść od razu do 2014 roku, może to być dla nich duży krok naprzód, ale równie dobrze możesz skorzystać ze wszystkich nowych funkcji!

Następnie w obawie przed brakiem stabilności sp0 (mój szef myśli tak samo...) powiedz sobie, że przed wydaniem na rynku odbywa się około 3 lub 4 beta testów, które pozwalają na jak najwięcej debugowania każdej wersji (biorąc udział w beta testach z 2013 roku, Mogę powiedzieć, że w wersjach beta jest dużo debugowania)

Teraz wszystko zależy od Ciebie, ale myślę, że będziesz w stanie sprawić, że Twoi koledzy łatwiej przejdą z 2014 SP0 do SP1 2014 niż z SP4 2013 do SP1 2014

2 polubienia

Witam

@DoubleL rzeczywiście pojawiły się wersje Beta, a SW2014 SP0 wydaje się stabilny. Nie ma jeszcze zbyt wiele retrospekcji na temat zachowania się starych koncepcji, które już zostały zrealizowane.

Dlatego @JH radzę zainstalować głównej wersji oprogramowania (2013 lub 2014) na stacji roboczej "TEST" (z kopią plików do konwersji), przed migracją na wszystkie stacje robocze BE, co pozwoli sprawdzić, czy cała baza danych plików SW2011 nie stwarza żadnych większych problemów. Ponieważ po przekonwertowaniu plików nie ma odwrotu.

Opcjonalnie poczekaj na SW2014 SP1, aby wdrożyć wydanie.

Pozdrowienia

7 polubień

Witam

Zmiany są zawsze przerażające, ale gdybyśmy poczekali na zgodę wszystkich przed wdrożeniem rozwiązania, wszyscy pracowalibyśmy na Windows XP i SW200X...

SW2014 zapowiada się bardzo ciekawie, ale nie do tego stopnia, by ryzykować być może jąkającą się instalację, która potem okaże się słuszna dla osób niechętnych zmianom.

Równie dobrze możesz zainstalować bardzo stabilną wersję 2013 SP4 i dostać ją w swoje ręce ze zmianami od 2011 roku, zanim zdecydujesz się na SW2014 SP1 lub SP2.

Potem, jak mówi JMSavoyat, może być lepiej rozważyć maszynę testową.

1 polubienie

Na przykład NIGDY nie umieszczam SP0 w "produkcji".

1 polubienie

Witam

Na moim komputerze instaluję wszystkie wersje, aby móc otwierać pliki z różnych lat 

Model 2014 to miły krok naprzód w porównaniu z modelem z 2013 roku pod względem łatwości dostępu do tej funkcji. jeśli nie boisz się klikać w zakładki lub bawić się skrótem klawiaturowym, 2013 wydaje się najlepszy w wersji SP4 

2014 na poziomie HMI niewiele różni się od 2013 roku, więc przejście z jednego na drugie nie stanowi problemu

Z drugiej strony, rocznik 2011 (za to, że go używałem) ma bardzo dużą różnicę.

Podsumowując, od 2011 do 2013 roku to właśnie najbardziej zaboli mysz.

2013 2014 To dzieje się samoistnie, na granicy, jeśli zdajesz sobie z tego sprawę. 

Jeśli nie ma możliwości, aby poczekać na dodatek SP4 z 2013 r., który jest bardzo bezpieczny, i poczekać, aż dodatek SP1 przejdzie do wersji 2014

Dziękuję wszystkim za te wskazówki.

Zawsze robię test na kilku plikach. Kopia zapasowa wszystkich plików przed konwersją.

Przetestowaliśmy SW 2013 x miesiące temu. Nawet na SP2.0 mieliśmy poważne pbs.

Na przykład:

- Atrybuty po bokach blach na poziomie 0

- Dla konstrukcji wielobryłowej o  x różnych grubościach, nieprawidłowy atrybut grubości (poprawiony w SP3 lub SP4)

Omówimy to w naszym zespole,  więc lepiej poczekać kilka tygodni  na SW2014 SP1 i przetestować go na maszynie. Zgodnie z decyzją, nie zamierzamy montować modelu 2013.

Zespół nie byłby zadowolony z ponownej zmiany tych nawyków (nieodłącznie związanych z CAD 3D)

Mam nadzieję, że rok 2014 przyniesie niewielki wzrost wydajności produktu.

Wyczerpujące jest zawsze podejmowanie x środków ostrożności, aby nie obciążać montaży i plans.et zabranianie sobie funkcji zarezerwowanych dla komercyjnych demonstracji oprogramowania.

Nadzieja sprawia, że żyjesz, na SW jest wyczerpująca..... Kiedy zobaczymy nowy silnik obliczeniowy odziedziczony po CATIA................like w SW koncepcyjnie ?

Dzień dobry.

Pozdrowienia

Juliański

2 polubienia

Więc kto kupuje SP0, jeśli wszyscy czekają na SP1?!  ;)

1 polubienie

@tomalan

Loulousies tacy jak ja, którzy są w jednej pozycji i którzy nie mają większego problemu w przypadku błędu lol

1 polubienie

@tomalam kiedy kupujesz wersję Solidworks, i tak kupujesz wersję główną (cóż, masz wersję główną i rok konserwacji na pobranie dodatków Service Pack), więc nie kupujesz konkretnego dodatku Service Pack.

1 polubienie