Znajdowanie źródła części pochodnej

Witam
Jakiś czas temu z wieloczęściowego spawania mechanicznego .prt wyprowadziłem kilka bardzo podobnych części w różnych plikach, które pozostały połączone.
Dzisiejszy problem, oprócz zlokalizowania źródłowego pliku wielobryłowego, nie mogę znaleźć sposobu, aby dowiedzieć się, z którym dokładnie ciałem jest powiązana moja pochodna część.
Czy jest w tym jakaś sztuczka?
Dziękuję

Witam;
Jeśli są to odnośniki zewnętrzne, istnieje kilka możliwości:
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_EXTERNAL_REFS.htm?id=be820fa28af941ddbe8db5fb31c9a249#Pg0

Lub zrób plik/otwórz (ale nie otwieraj go) i kliknij " Referencje zamiast tego " i powinieneś uzyskać nazwę i lokalizację wszystkich dokumentów związanych z tym komponentem.

1 polubienie

Dziękuję
Aby znaleźć plik OK,
Ale aby znaleźć ciało źródłowe w tym pliku, który ma ich 40, ...
Osobiście, poza robieniem dziury kawałek po kawałku, nawet jeśli oznacza to jej wymazanie zaraz potem
i zobacz, czy ciało mojej części pochodnej podąża za tym, nie mam obecnie innego wyjścia
Dobry wieczór

Witam.

Przypadki użycia EPDM lub narzędzia do przygotowania przełączników EPDM (które skanują zespoły/części/instalacje, aby zobaczyć ich numery części i sprawdzić, czy są uszkodzone) byłyby rozwiązaniem Twojego problemu