Witam
Czy masz technikę znajdowania wszystkich duplikatów (lub więcej) części/złożenia na sw?
Przypomniałem sobie, że istniał na SW. ale nie mogę go znaleźć.
W rzeczywistości potrzebowałbym pliku dziennika pokazującego wszystkie identyczne pliki i ich lokalizację.
Potem będę musiał znaleźć, które urządzenie wskazuje na który plik...
Aby wyjaśnić problem, na każdym urządzeniu stworzono pakiet i wynos bez zmiany nazwy, ale z modyfikacjami losowo wskazującymi na części produkcyjne lub części pakietu i go.
Nie wiem jak to jest z narzędziem, ale w przeszłości próbowałem opracować makro, używając go jako [narzędzia >> porównania], obliczenia były zbyt długie, więc zrezygnowałem, to jest narzędzie, którego możesz szukać,
Witam
Nie wiem, czy to może ci pomóc, ale w myCADtools narzędzie FindDocument pozwala skanować bazę danych i może znaleźć zduplikowane nazwy w Twojej bazie danych:
[Analiza](Link do pomocy)
Philippe
Dziękuję za pomoc.
Uruchomiłem narzędzie finedocument. Zobaczę, co wymyśli, kiedy skończy...
Witam
Mam plik Excela z makrem, który to robi i tworzy zakładkę ze znalezionymi plikami i miejscem, w którym się znajdują.
2.zip Wyszukiwanie plików (22 bajty)
Witam
Nie testowałem twojego pliku Excela ac_cobra. Uruchomiłem Findocument już wcześniej i w końcu wyświetliła się lista zduplikowanych plików (lub więcej) oraz ich lokalizacja.
Dziękuję za pomoc.
1 polubienie