Odnajdywanie tubylców

Witam wszystkich,

Pracuję w biurze projektowym firmy WIMOVE (zajmujemy się automatyką domową, sprawdź naszą stronę internetową www.wimove.fr).

Chciałbym mieć młodego "padawana" ze szkoły inżynierskiej lub BTS-a na stażu.

Moje pytanie, chciałbym wiedzieć, czy jeśli działa na innym oprogramowaniu niż my (Inventor 2014), czy mogę odzyskać rysunek ORAZ powiązany z nim natywny?
Na przykład, jeśli pracuje z Solidwork, tworzy sześcian z tym rysunkiem. Jeśli zapisze je w .step (dla sześcianu) i DXF lub DWG (dla swojego rysunku), czy będę w stanie wykonać połączenie między planem a pomieszczeniem? (w celu wprowadzenia zmian).

Z góry dziękuję.

PM 

Witam

Pliki STEP lub DXF są neutralnymi formatami wymiany. Są one zatem autonomiczne i nie są powiązane z plikiem macierzystym (3D lub planem).

To rozwiązanie nie działa w celu odzyskania z natywnego oprogramowania innego w programie Inventor. W tym celu powinieneś raczej spróbować znaleźć oprogramowanie do konwersji. Ale niekoniecznie da się przekształcić byle jaki format w inny i najczęściej się to opłaca. nie jest nawet pewne, czy zachowuje związek między 3D i 2D.

1 polubienie
Witam, nie sądzę, aby możliwe było odzyskanie 2. Jedyne rozwiązanie, jakie widzę, to DXF lub DWG 3D, zobacz tutaj: http://www.mycadblog.fr/transformer-fichier-solidworks-en-dwg-ou-dxf-3d/ Następnie w programie DraftSight można utworzyć arkusze do rysowania: wszystkie informacje można pobrać w programie Inventor.

ok, przetestuję to!

Dziękuję

Witam za pośrednictwem tego linku do dziennika konwertera Datakit Myślę, że istnieje instrukcja, w której można spróbować dla tego kontaktu @ Felix członek lynkoa

Istnieją również płatne opcje, w których możesz przejąć drzewa tworzenia

Źródło: http://www.datakit.com/fr/product_search.php

@+ ;-))

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Więc wiem, na czym stoję, jeśli mam stażystę.

Powodzenia i jeszcze raz dziękuję.

Podoba mi się system motoryzacji, który robisz

1 polubienie

Podobają mi się systemy motoryzacyjne, które produkujesz

1 polubienie