Pracuję w biurze projektowym firmy WIMOVE (zajmujemy się automatyką domową, sprawdź naszą stronę internetową www.wimove.fr).
Chciałbym mieć młodego "padawana" ze szkoły inżynierskiej lub BTS-a na stażu.
Moje pytanie, chciałbym wiedzieć, czy jeśli działa na innym oprogramowaniu niż my (Inventor 2014), czy mogę odzyskać rysunek ORAZ powiązany z nim natywny? Na przykład, jeśli pracuje z Solidwork, tworzy sześcian z tym rysunkiem. Jeśli zapisze je w .step (dla sześcianu) i DXF lub DWG (dla swojego rysunku), czy będę w stanie wykonać połączenie między planem a pomieszczeniem? (w celu wprowadzenia zmian).
Pliki STEP lub DXF są neutralnymi formatami wymiany. Są one zatem autonomiczne i nie są powiązane z plikiem macierzystym (3D lub planem).
To rozwiązanie nie działa w celu odzyskania z natywnego oprogramowania innego w programie Inventor. W tym celu powinieneś raczej spróbować znaleźć oprogramowanie do konwersji. Ale niekoniecznie da się przekształcić byle jaki format w inny i najczęściej się to opłaca. nie jest nawet pewne, czy zachowuje związek między 3D i 2D.
Witam, nie sądzę, aby możliwe było odzyskanie 2. Jedyne rozwiązanie, jakie widzę, to DXF lub DWG 3D, zobacz tutaj:
http://www.mycadblog.fr/transformer-fichier-solidworks-en-dwg-ou-dxf-3d/
Następnie w programie DraftSight można utworzyć arkusze do rysowania: wszystkie informacje można pobrać w programie Inventor.
Witam za pośrednictwem tego linku do dziennika konwertera Datakit Myślę, że istnieje instrukcja, w której można spróbować dla tego kontaktu @ Felix członek lynkoa
Istnieją również płatne opcje, w których możesz przejąć drzewa tworzenia