Znajdowanie właściwości części w obiekcie wieloobiektowym

@syltab, ty emm..., nie odpowiemy!! :)

2 polubienia

Po to tu jesteśmy ;) =)

2 polubienia

@Benoit,

Rejestruję części na zewnątrz, ponieważ używam ich dla innych klientów, więc chciałbym znaleźć właściwości tych części

2 polubienia

:/

Cóż, tak naprawdę nie rozumiem, dlaczego rysujesz swoje natężenia przepływu w "kontekście" pomieszczenia.

Pozwólcie, że wyjaśnię: zazwyczaj, gdy mam elementy, które chcę ponownie wykorzystać, tworzę je w osobnych elementach, z ich własnym drzewem konstrukcyjnym.

Pozwólcie, że posłużę się przykładem: masz szynę w kształcie litery U i dodane gięte arkusze, aby podzielić ją na ziemi.

Zrobię sldprt, złożone ciasto, z jego planem. Ten kawałek może być ponownie wykorzystany w innym miejscu bez obaw o pokrewieństwo.

Więc kiedy tworzę moją szynę, specyficzną dla klienta, wykonuję moją szynę U z giętej blachy, a następnie wkładam pastę lutowniczą (Insertion/Part).

Czy idziesz za mną?

3 polubienia

Jeśli Twoje części są częściami do użycia w kilku miejscach

Dlaczego nie tworzyć modeli i przechowywać ich w niestandardowej bibliotece

Umożliwi Ci to zabranie swoich utworów ze swojej biblioteki (bibliotek)

kto będzie miał wszystkie te ustawienia i cechy własne,

W razie potrzeby wystarczy wtedy wykonać rodziny części

i uzupełniać je o każdą nową konfigurację, jeśli to konieczne

@+ ;-))

2 polubienia

Tak, oczywiście logika polegałaby na rysowaniu kawałek po kawałku i składaniu ich, aby później złożyć zespół.

Już to mówiłem, zanim wydaje mi się...

3 polubienia

Mea Culpa @Bart, nie przeczytałem ponownie 6 stron przed opublikowaniem :D

3 polubienia

Rozumiem, że spróbuję teraz zrobić bibliotekę.

W ten sposób można obejść problem właściwości na blachach wielobryłowych

2 polubienia

Osobiście wolałbym zdecydować się na montaż kilku części z blachy.

Byłoby bardziej logiczne i prostsze, gdyby później nastąpiła modyfikacja.

3 polubienia

+1 W przypadku @Bart, jeśli te obiekty są wielokrotnego użytku dla innych klientów, należy utworzyć bibliotekę i przetworzyć mechanicznie spawane zespoły.

2 polubienia

Dziękuję Wam wszystkim,

Zrozumiałem, jak teraz postępować, to tylko sztuczka, aby obejść problem, ale zastosuję się do tego.

Miłego dnia wszystkim.

1 polubienie

@syltab podejmij uchwałę na najbardziej odpowiednią odpowiedź

@+ ;-))

W celu podjęcia działań następczych,

Ponieważ wypełniłem wskazania dotyczące właściwości części wielobryłowych (numer płaszczyzny materiału itp.), kiedy wykonuję rysunek wieloobiektowy, wybierając ciała dla każdej części, chciałbym znaleźć te właściwości we wkładce, a nie właściwości wieloobiektowego, czy jest to możliwe?