Kiedy wykonuję prace wielobryłowe w konstrukcji blaszanej lub spawanej, dbam o uzupełnienie spersonalizowanych właściwości każdej części składającej się na wielobryłę (numer planu, materiał, promień gięcia, ve itp.).
Kiedy zapisuję obiekty, ustawiam również właściwości zapisu, ale kiedy otwieram pomieszczenie, otrzymuję charakterystykę wielu obiektów, a nie pomieszczenia.
I myślę, że wiem, dlaczego Solidworks tworzy ten mały błąd.
Pozwól, że wyjaśnię:
Kiedy zapisałem obiekty wieloobiektowe, Solidworks zapisał obiekty w "Stock".
Jedynym sposobem, jaki znalazłem, było późniejsze przekształcenie tej części w blachę, aby odzyskać wszystkie powiązane właściwości.
Nie rozumiem jednak, dlaczego Solidworks nie rejestruje bezpośrednio obiektów arkusza blachy.
Przyjrzałem się więc twojemu projektowi. Zauważyłem, że używasz dużo konwersji blachy. Wydaje mi się więc, że to nagromadzenie konwersji blach denerwuje Soldiworks na tym poziomie.
Wniosek: Faworyzuj projekt bezpośrednio z modułem blaszanym, zamiast przechodzić przez szefa lub innego.
Spróbuj przerobić swoją część tylko z arkuszem blachy wieloobiektowej i spróbuj ponownie zarejestrować obiekty.
Zamierzam zmodyfikować mój projekt, aby sprawdzić, czy mogę znaleźć właściwości
Następnie rejestruję korpusy, ponieważ używam części dla innych klientów, którzy mają te same filtry, ale o różnych wymiarach w zależności od tego, co mają do filtrowania, cementu, pyłu, oparów itp
jeszcze raz dziękuję, robię test, aby sprawdzić, czy to działa
W każdym razie, nawet przeliczając tak zwaną część "stockową" nie otrzymuję takiego samego wyniku jak Ty, jestem naprawdę kiepski
Zajęło mi 8-10 miesięcy, aby opanować i skonfigurować oprogramowanie^, aby móc robić dokładnie to, co chciałem, wiedząc, że muszę produkować w tym samym czasie^^