Witam
Mam wrażenie, że w Twoim 3D nie aktywowałeś widoku perspektywicznego:
Myślę, że to jest właśnie to " zniekształcenie ", którego ci brakuje.
Powodzenia
Witam
Mam wrażenie, że w Twoim 3D nie aktywowałeś widoku perspektywicznego:
Myślę, że to jest właśnie to " zniekształcenie ", którego ci brakuje.
Powodzenia
A jednak tak jest :s
Jestem pewien, że brakuje mi danych, ale nie mogę zrozumieć, o co chodzi grrrrr
Rzeczywiście, brakuje głębi ostrości (ogniskowej), ale nie sądzę, aby standardowe narzędzia Solidworks mogły wchodzić w interakcje na tych parametrach...
Cóż, szkoda
Zamierzam jeszcze trochę poszukać.
Dziękuję Wam wszystkim
Witam
Właśnie znalazłem to:
https://help.solidworks.com/2023/french/solidworks/sldworks/t_modify_perspective.htm
Domyślnie jest ustawiony na 3, gdy przejdziesz do 1, ogranicza kąt zbiegających linii, a tym samym nieco bardziej "zniekształca" widok.
Perspektywa 3-kierunkowa
Perspektywa na 1
Zasadniczo, z tego, co widzę, wydaje się, że to po prostu Zoom
Witam
Istnieje " Spy Freeware " używane do przerysowywania 3D z obrazu perspektywicznego. Wszystko, czego potrzebujesz, to kilka układów współrzędnych dla co najmniej dwóch osi xyz i co najmniej jednego wymiaru. Podaje on (po prawej) parametry kamery, która ma zostać utworzona pod oprogramowaniem. Niektóre programy importują te kamery natywnie. W oprogramowaniu należy przetłumaczyć parametry i wypełnić je ręcznie. Nie miałem cierpliwości, żeby to zrobić.
Ale jest wystarczająco dokładny w SW.
Po utworzeniu subwoofera przejdź do edycji sceny, umieść zdjęcie w planie, a następnie nowy aparat. Majstruj przy widoku, aby wyrównać kontury. Kiedy chcesz wrócić, klikasz dwukrotnie na kamerę.
Witam
Zrobię to , dziękuję bardzo^^