Automatyczne rewizje i resety w EPDM

Cze wszystkim

Chcemy mieć podwójne zarządzanie remontami naszych części mechanicznych. Oznacza to zarządzanie indeksem głównym (przyrost +1 (01, 02...) podczas dużej zmiany mającej wpływ) i zarządzanie indeksem pomocniczym (przyrost +1 (A, B...) podczas małych zmian niemających wpływu).

Udało mi się skonfigurować ten przepływ. Oczekujemy jednak, że drobna poprawka zostanie zresetowana, gdy nastąpi poważna zmiana.

Żebym lepiej zrozumiał, posłużę się przykładem:

Mam część "bras_01 wsparcie", wprowadzam do niej dużą modyfikację, staje się ona "bras_02 wsparciem", wprowadzam drobną modyfikację, przechodzi do "bras_02_A wsparcia" Ponownie wprowadzam drobną modyfikację, staje się ona "bras_02_B wsparciem", a następnie, jeśli dokonam dużej modyfikacji, staje się "wsparciem bras_03_B", podczas gdy chcemy, aby stało się "bras_03", aby wrócić do A, jeśli wprowadzimy drobną zmianę.

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Audrey.

Witam

Czy mógłbyś przesłać nam swój kod (jeśli robisz to za pomocą makra), dziękuję.

Dimitri

2 polubienia

Witam

Robię to dzięki narzędziu "administracyjnemu" EPDM, a więc dzięki przepływowi pracy...

Witam

W przypadku przejścia głównej zmiany w przepływie pracy należy zresetować drobną zmianę do 1 w zakładce numeru wersji, patrz "Karta numer wersji" pod następującym linkiem: http://help.solidworks.com/2012/french/EnterprisePDM/Admin/IDD_TRANS_PROP.htm?id=34fd79bfa8064872b7cffadbe5f40044#Pg0&ProductType=&ProductName= i załączonym obrazem.

Pozdrowienia

capture.png

Witam

Twoja "drobna zmiana" to wersja w EPDM? A może naprawdę masz podwójny poziom powtórki?

1 polubienie

DBZ, jeśli pytanie jest do mnie, mam 2 poziomy rewizji:

- Drobna zmiana: modyfikacja pliku bez wpływu na produkcję

- Gruntowny remont: zmiana wpływu na produkcję

Oczywiście wersja pliku jest dodawana do tego za każdym razem, gdy wpisujesz repozytorium.

Działa więc podobnie do audrey.robineau

Pozdrowienia

1 polubienie

Rzeczywiście, d.roger muszę być w stanie osiągnąć cel, robiąc tak, jak mówisz, problem polega na tym, że nie mogę uzyskać w moim głównym przejściu modyfikacji drugiej "małej" linii, tak jak ty... Nie rozumiem, skąd to się bierze, masz jakiś pomysł?

Czy utworzyłeś swoją drobną wersję zgodnie z opisem tutaj: http://help.solidworks.com/2012/french/EnterprisePDM/Admin/t_revision_numbers_creating.htm?id=c119bb9fb258430e9791f835f1ff810e#Pg0&ProductType=&ProductName=

W drzewie administracyjnym EPDM powinno być coś takiego jak na załączonym obrazku.

Pozdrowienia

capture-1.png

Tak, stworzyłem moje dwie wersje (główną i pomniejszą), jak wspomniano, i mam taką samą strukturę drzewa, jak na twoim obrazie

Wygląda to tak:

"Jeśli numer wersji nie znajduje się na liście, oznacza to, że do czasu jej utworzenia prawdopodobnie przepływ pracy był otwarty. Wyjdź i ponownie otwórz przepływ pracy."

Jak wskazano na stronie:

http://help.solidworks.com/2012/french/EnterprisePDM/Admin/t_revision_numbers_assigning_to_workflow_states.htm?id=2cb6b8ad0e904e0e8d6b69f5f53aab42#Pg0&ProductType=&ProductName=

Poza tym nie bardzo rozumiem, skąd to może się wziąć.

Pozdrowienia

Widzę to na mojej liście. Rzeczywiście, stworzyłem ten drobny otwarty przepływ wersji, próbowałem, jak mówisz, zamknąć wszystko i ponownie otworzyć, ale to samo, w żadnym momencie nie mogę uzyskać dwóch linii...

Udało mi się poradzić sobie inaczej, ale znajduję ten sam problem, jeśli chcę wrócić do wcześniejszej wskazówki, niezależnie od tego, czy jest ona poważna, czy drobna.

Do zobaczenia ponownie 4 października, jeśli w międzyczasie nie będzie rozwiązania, to się z nim porozmawiam:)

W każdym razie dziękuję za twoje badania!

Witam

Z ciekawości chciałem spróbować, a poza tym nie mogę dodać drugiej wersji w moim WorkFlow jak na obrazie (obrazie) d.rogera.

jednak w moim PDM istnieje kilka numerów wersji. Mogę wybierać między jednym a drugim, ale nie dwoma.

Witam

Poniższy przykład pokazuje, jak to zrobić: http://help.solidworks.com/2012/french/EnterprisePDM/Admin/t_revision_numbers_creating_with_major_minor_counters.htm?id=5b6eb36ac4aa4f55a77e5176b44b9e4a#Pg0&ProductType=&ProductName=

Wymaga 2 składników numeru wersji i 1 numeru wersji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Rzeczywiście, d.roger, metoda stwierdziła, działa, ale nie zgodnie z oczekiwaniami, więc utworzyłem dwa linki do żądania walidacji, główny obwód i mniejszy obwód.

W każdym razie Twój post dobrze odpowiada na moje pytanie i działa! Dziękuję wszystkim za badania :)