Witam
Czy możliwe jest zerwanie wiązań kompozycji lub zespołu części-wynos podczas przesyłania części do SolidWorks?
Dziękuję za pomoc.
Miłego dnia
14-5652-c0-image-0012015-01-15.jpg
Witam
Czy możliwe jest zerwanie wiązań kompozycji lub zespołu części-wynos podczas przesyłania części do SolidWorks?
Dziękuję za pomoc.
Miłego dnia
Jeśli odznaczysz przedmioty, które nie mają być "zabierane", czy to nie wystarczy?
W najgorszym przypadku usuń pozostałe elementy podczas ponownego otwarcia nowego modelu, a następnie zapisz
Co masz na myśli mówiąc o zrywaniu więzi? Kompozycja na wynos jest stworzona, aby je zachować!
A może chcesz zerwać wewnętrzne linki do części?
Witam
Jeśli zdecydujesz się zmienić nazwę lub dodać prefiks lub podfiks podczas tworzenia do usunięcia, nie będzie już żadnego linku.
Jedynym problemem, jeśli nie zmienisz nazwy, jest sytuacja, gdy pliki mają takie same nazwy i są już otwarte w SolidWorks, SolidWorks zachowa stare łącza.
Niektóre części mogą utrzymywać relacje z innymi, które niekoniecznie eksportuję, stąd "?" po nazwie tego utworu.
Bart, to jest to, co robię, ale chodziło o to, żeby dowiedzieć się, czy nie ma szybszego sposobu i robić wszystko w tym samym czasie, zamiast wybierać funkcję po funkcji...
Benoit, chcę usunąć powiązania zbiegu okoliczności, na przykład podstawy bloku, który eksportuję, a który jest powiązany z częścią, której nie eksportuję.
Mam nadzieję, że będzie to zrozumiałe.
Dziękuję za odpowiedzi.
Jest jaśniej. Czy przyjrzałeś się narzędziom MyCADTools? Integracja może mieć funkcję zrywania łączy.
W ten sposób możesz uruchomić integrację po kompozycji na wynos z ustawieniem, które dobrze pasuje.
Do sprawdzenia.
Jeśli opanujesz makra, to też jest wyjście.
Nie, nie szukałem, zajrzę do "MyCADtools", więc.
Dziękuję za sugestie.
Miłego dnia
W tym miejscu dostępne jest makro, które pozwala przerwać wszystkie połączenia w zestawie :
https://forum.solidworks.com/thread/34142
Zobacz drugi komunikat, w którym makro zostało zaktualizowane.
Właśnie sprawdziłem w Integracji, a Ty możesz wymienić odnośniki zewnętrzne (i utworzyć raport), ale nie możesz ich zepsuć...
Fragment pomocy:
Testowany dokument jest częścią, złożeniem lub rysunkiem.
Kontrole odniesień zewnętrznych.
Sprawdza, czy lokalizacje są prawidłowe (istnienie dokumentu), z opcją wyszukiwania dokumentów referencyjnych:
- tylko w lokalizacji zapisanej w dokumencie
- do lokalizacji zapisanej w dokumencie i opartej na regułach wyszukiwania określonych w opcjach SolidWorks.
Następnie poziom wyszukiwania formantu może zatrzymać się na pierwszym poziomie lub zejść na wszystkie poziomy.
Witam
W najnowszej wersji SOLIDWORKS (chyba nowej w 2014 roku), możesz otworzyć nowy zespół, kliknąć prawym przyciskiem myszy nazwę zespołu w lewym górnym rogu, a następnie wybrać: Wyświetl listę odniesień zewnętrznych, znajdziesz zwykłe okno, ale to będzie zawierało wszystkie pliki, które zawierają odniesienia zewnętrzne, więc możesz przerwać wszystko w tym oknie
Zobacz załączony zrzut ekranu
Mickael