Łamanie symetrii części w SolidWorks

Witam

Stworzyłem część z funkcją symetrii na SW, więc mam dwie symetryczne i połączone części,  jak na razie dobrze.

Muszę zmienić tylko jeden z dwóch elementów i chcę przerwać połączenie między nimi.

Nie znalazłem, jak to zrobić, jeśli możesz mi powiedzieć rozwiązanie.... Jestem biorcą.

Z góry dziękuję

Witam

Oto odpowiedź: http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_Mirror_Part.htm

Spójrz na punkt 4

1 polubienie

Gdy jesteś w pokoju sym, kliknij prawym przyciskiem myszy na funkcję symetryczną, a następnie przejdź do listy odniesień zewnętrznych, a następnie kliknij przerwij wszystko i to wszystko. Tworzę plik, który ci pokażę.

rompre_relation_dune_symetrie_de_piece_dans_solidworks.docx
3 polubienia

O to właśnie chodzi @ac 427 cobra

1 polubienie

Witam

Dziękuję za tę szybką i dokładną odpowiedź, ale nie mam wiersza "wymień odwołania zewnętrzne" po kliknięciu prawym przyciskiem myszy .

doc1.docx

Witam

Dzieje się tak dlatego, że stworzyłeś symetrię ciała w pomieszczeniu i symetrię części. Jaka jest Twoja potrzeba??? Jeśli chcesz usunąć otwory, możesz użyć funkcji usuwania powierzchni i wybrać wewnętrzną powierzchnię otworu(ów), a następnie zaznaczyć opcję usuń i wypełnij luki.

Muszę  tylko mieć zestaw z prawym elementem, drugi z lewym elementem i trzeci zestaw z obiema częściami.

Kiedy usuwam część źródłową w jednej z konfiguracji, symetria również znika.

Dziękuję 

W takim przypadku usuń ciało, a nie część w treści woluminu , kliknij musi i eff/supp body i to samo dla innej konfiguracji

Następnie w swojej konfiguracji umieszczasz funkcję wymazywania ciała w stanie usuniętym lub nie, w zależności od tego, czego chcesz, jak na załączonym obrazie

1 polubienie

Podziękowania dla ac cobra 427  za różne odpowiedzi  i podziękowania dla sbadenis za rozwiązanie.

Pamiętaj, aby zatwierdzić sbadenis jako najlepszą odpowiedź, klikając w link jego odpowiedzi ...