Wstawiłem część wielobryłową do części i byłem w stanie przesunąć tylko jedną bryłę, dobrze wybierając TĘ bryłę, a nie całą funkcję importu. Czy to jest wytłumaczenie? Funkcja "Body-Move/Copierx" znajduje się daleko za funkcją insert, a nie w niej.
Aby wydostać się z tej koleiny, wykonaj okrągłe powtórzenie korpusu "pokrywy", poczym usuń (funkcjonuj) oryginalny korpus (przy folderze korpusów woluminu).
Najśmieszniejsze jest to, że w przypadku rozwiązania Benoit: powielało ono pokrywkę tylko wtedy, gdy po zdjęciu zamkniętej pokrywki pozostaje duchem. Duch, który pojawia się tylko w 3D, a nie w MEP!
Przekopuję ten temat, ponieważ mam dokładnie ten sam problem z moją wersją solidworks 2014 sp1... podczas gdy wszystko szło bardzo dobrze pod SW 2013 sp5.
Czy masz rozwiązanie do zaproponowania (konkretny parametr do naprawienia), czy to naprawdę błąd?
Przez 2 lata nie wróciłem i jestem zadowolony z rozwiązania Benoit.
Czytając ponownie wątek, widzimy, że to właśnie w okresie przejściowym 2013-2014 coś się dzieje: Benoit robi swoje testy z SW2013 i działa poprawnie, z SW2014 mam problem.