Obracanie tekstu w szkicowaniu Solidworks

Witam cześć.

Bardzo, bardzo głupie pytanie, ale takie, które w tej chwili bardzo przeszkadza mi w życiu.

Jak zorientować tekst w szkicu przed wytłoczeniem?

Chciałbym obrócić tekst (patrz obrazek) o około 125°. I w ogóle nie widzę, jak to zrobić

texte_esquisse.jpg
Witam, musisz narysować linię i wybrać tę linię, aby umieścić tekst podczas edycji (pierwsze pole w menedżerze właściwości podczas edycji tekstu).
3 polubienia

Witam

Na szkicu narysuj linię konstrukcyjną pod żądanym kątem i edytuj tekst (klikając go dwukrotnie). Wybierz obrys, a tekst wyląduje na nim.

3 polubienia

Haaaan, ale to też takie proste. Skończyłem z obrotem prawego przycisku myszy ... Ale to nie działa świetnie (a nawet wcale!)

No cóż, wracam, żeby schować się w mojej karczmie pokryty wstydem.

Dziękuję wam bardzo chłopaki

3 polubienia

A dlaczego nie moja odpowiedź, którą zamieściłem wcześniej?

.PL, mam wrażenie, że mówi Pan/Pani o wyborze najlepszej odpowiedzi? Ponieważ nie jest to sprecyzowane w Twoim tekście, tylko zgaduję.

Odpowiem więc, że to nie dlatego, że odpowiedź jest zadawana za pierwszym razem, jest ona koniecznie najjaśniejsza. Jeśli dziękuję za sformułowaną przez Ciebie odpowiedź, to Benoit.LF najbardziej pomógł mi w rozwiązaniu mojego problemu (dobry opis działań do wykonania, spójna chronologia itp.)

Wiem, że twoje dwie odpowiedzi są podobne i że to wszystko jest tylko kwestią uczuć. Szkoda, że nie możemy udzielić "lepszej odpowiedzi" wszystkim i niestety musimy dokonać wyboru.

W każdym razie, jestem pewien, że nie przyjeżdżasz tutaj, aby ścigać się o punkty. Ale tylko dla przyjemności uczestniczenia w społeczności, dzielenia się swoją wiedzą, gdy to możliwe, i proszenia użytkowników o pomoc, gdy napotkasz trudności.

2 polubienia