Obrót widziany przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy

Cze wszystkim 

Zastanawiałem się, czy możliwe jest przypisanie prawego przycisku myszy do obrotu widoku zamiast środkowego koła. 
Używanie prawego przycisku myszy do obracania i powiększania w Rhino jest o wiele mniej męczące, że żałuję, że nie mam takiej samej konfiguracji w Solidworks. 

Zobaczyłem w internecie, że nie tylko ja szukam, ale na razie nie znalazłem żadnego rozwiązania. 

Mam nadzieję, że będę miał tu więcej szczęścia =)

Dziękuję za pomoc, 

Miłego dnia

Możesz to zmienić w Narzędzie - Dostosuj - Ruch myszy.

Następnie wyszukujesz w kategorii wyświetlania, bierzesz polecenie Obrót i przypisujesz kliknięcie prawym przyciskiem myszy do części, złożeń...

Z drugiej strony musisz sprawdzić, czy nie stanowi to problemu dla innych skrótów.

2 polubienia

Tak, użyłem tego rozwiązania na początek, 

Ale problem polega na tym, że najpierw musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy , przeciągnąć w "prawo" (w zależności od wybranego ruchu), a następnie obrócić za pomocą lewego przycisku myszy. 
Innymi słowy, musisz wybrać polecenie za pomocą prawego przycisku myszy przed użyciem polecenia z lewym przyciskiem myszy. 

Nie jest to tak proste, jak po prostu przytrzymanie prawego przycisku myszy, aby obrócić (na Rhino możliwe jest nawet tłumaczenie i powiększanie za pomocą prawego przycisku myszy + SHIFT lub CTRL). 

W oprogramowaniu jest to środkowy przycisk do obracania, CTRL + środkowy przycisk do tłumaczenia i SHIFT + środkowy przycisk do powiększania

Kliknięcie prawym przyciskiem myszy jest zarezerwowane dla menu kontekstowych i ruchów myszy

Pozdrowienia.

1 polubienie

Tak, zmiana oprogramowania, zmiana przyzwyczajenia. :)

2 polubienia

To nie jest kwestia przyzwyczajenia, od kilku lat codziennie pracuję na SW. 

Ale to taka radość wracać do Rhino od czasu do czasu i mieć tę funkcję, że żałuję, że nie zrobiłem tego samego na SW.