musisz utworzyć okucie w blasze, a następnie wybrać płaszczyznę w części lub w zespole i narysować szkic z Ø, którą chcesz usunąć i wykonać normalne usuwanie materiału, a tam otrzymasz rozwój swojej tulejki z usunięciem, ze swojej strony dodaję 1 mm do Ø, aby skompensować wadę rury lub inną możliwą odmianę.
Myślę, że moje pytanie nie zostało dobrze zadane. Chcę stworzyć moją zwijaną rurkę jak w prawdziwym życiu. Zamawiam laser z cięciem cylindrycznym, następnie zwijam blachę. Robimy to wewnętrznie w mojej firmie. Różnica w stosunku do bryły polega na tym, że otwór po walcowaniu nie jest już cylindryczny, ale eliptyczny. To jest ta forma, którą muszę uzyskać. Zwijając się, biorąc niezamknięty szkic cylindryczny, a następnie dodając otwór, wiem, jak to zrobić. Jest to prawdą, gdy faktycznie wiercisz rurę, która została już zwinięta.
Ok, robisz to samo, a następnie tworzysz szkic na spodzie okucia i ponownie go zamykasz, wykonując wyciągnięcie. Rurka zostanie zamknięta po usunięciu normalnego materiału, takiego jak skuwka, a następnie zrobisz z niej KROK. Tak właśnie postępuję, gdy wykonuję części do zamawiania lamp laserowych. Działa dobrze i nigdy nie miałem problemu z podwykonawcami i produktem.
Jeśli musisz mieć gwintownik przelotowy, to nie zadziała, ponieważ w twojej prasie powinieneś mieć elipsę, a nie Ø. Jeśli na to spojrzysz, twoja nie jest tak okrągła.
I dla moich 2 odpowiedzi, zanim zrozumiałem, że chcesz zamówić w tubie laserowej....