Zapisywanie ulubionych materiałów

Witam
Zainstalowaliśmy solidworks 2024, ale straciliśmy listę naszych ulubionych materiałów.
Czy istnieje plik z listą tych ulubionych materiałów, jeśli tak, jaka jest jego nazwa i gdzie go znaleźć?
Jeśli nie, to czy możliwe jest uratowanie tej listy, ponieważ w naszym kraju jest ona dość pokaźna?
Dziękuję za pomoc.

Witam
Znajduje się w pliku .sldmat, który zasadniczo znajduje się w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\sldmaterials
Jeśli nie masz utworzonego pliku niestandardowego, utraciłeś dostosowania po zainstalowaniu wersji 2024.
W domu mamy niestandardową bibliotekę, która znajduje się w przestrzeni sieciowej.

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedź,
mamy niestandardową bibliotekę w ...\LANG\FRENCH, ale to, czego szukam, to kopia zapasowa ulubionych, a nie ma jej w pliku SLDMAT.

Witam
Wydawało mi się, że został on wyeksportowany z danymi z bazy materiałowej.
Sprawdziłem i rzeczywiście wydaje się, że jest specyficzny dla stacji roboczej, więc prawdopodobnie w rejestrze, myślę, że ponieważ zachowałem ulubione podczas przejścia z 2022 na 2023 rok (zwykle czyścimy wszystkie klucze rejestru, więc SW prawdopodobnie umieszcza je gdzie indziej)

Z narzędziem SelectMaterial firmy Visiativ?
Jeśli lub w tym miejscu ustawiasz domyślną lokalizację ulubionych:

Nawiasem mówiąc, jest to jedna z niewielu ścieżek, których nie dostosowałem, w kierunku ścieżki sieciowej, dziękuję!
W przypadku bardziej klasycznej metody bez SelectMaterial nie można znaleźć sposobu.

Ponownie
Znaleziono w sldreg.
A więc dwie opcje:

• Eksportuj swoje ustawienia i ponownie importuj je na stacje robocze innych użytkowników

• Jeśli nie chcesz eksportować własnych parametrów i wpływać na plik konfiguracyjny wspólny dla wszystkich, musisz pobawić się sldreg za pomocą edytora takiego jak Notepad++
    Jest na tym poziomie: .
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SOLIDWORKS 2023\Materiał]
    " _FavMaterial1 "=" xxx.sldmat|Stop 6060 (AGS) »
    " _FavMaterial2 "=" xxx.sldmat|Stop 6060 - RAL 1013 »
    " __NumOfFavs "=dword:00000002 (do zwiększenia w zależności od liczby ulubionych)

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, rzeczywiście jest to w sldreg.
Sbadenis, to działa, jeśli masz mycadtools.