Myślę, że proste pytanie, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
Posiadam rysunek odnoszący się do skomplikowanego montażu assera. Kiedy mówię złożony, ma to na myśli czas podtrzymania tego montażu. Tyłek długi.
Tak więc na tym rysunku wprowadzam drobną zmianę, na przykład zmianę nuty.
Podczas zapisywania tego rysunku, Solidworks prosi mnie o zapisanie wszystkich dokumentów, do których istnieją odniesienia, mimo że w ogóle ich nie potrzebuję.
Czas podtrzymania jest bardzo długi jak na zmianę , która nie dotyczy montażu.
W załączeniu, komunikat został wyświetlony. Nie mogę odznaczyć odnośników zewnętrznych.
Z pamięci, gdy tylko wprowadzisz zmianę, tworzy link do najniższego poziomu, aby mieć pewność, że wszystko jest aktualne. Nawet jeśli nie dotyczy to danego pomieszczenia.
Doświadczenie pokazuje, że jest to metoda, którą należy zarezerwować dla planów najcięższych zgromadzeń. Nie należy go uogólniać na wszystkie twoje plany.
Moje pytanie nie dotyczy odbudowy...... ale kopia zapasowa!
Jak powiedziałem powyżej, nie mam nic przeciwko całkowitemu ładowaniu zestawu po otwarciu rysunku. Dzięki temu mogę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Modyfikacja rysunku może być bardzo prosta: na przykład dodanie słowa w notatce.
Solidworks nie daje mi wyboru. Muszę zapisać cały zespół, gdy go nie dotknąłem!
Jaki jest sens nagrywania czegoś, co nie zostało zmodyfikowane...?
Widocznie Solidworks taki jest, ja sobie z tym radzę.
To powiedziawszy, nie wiedziałem o tym pasku blokującym. Interesujące dla innych przypadków.
Mam dokładnie ten sam problem, dlatego znalazłem się na tej stronie :)
Solidworks nie ma nic gorszego pod względem optymalizacji!
Sanvegarde mojego rysunku po dodaniu wymiaru = 30min... (zawiera 3 strony) to tylko żart, a ten ostatni oczywiście zużywa tylko 15% procsseur!! Wydaje nam się, że marzymy o cenie licencji!!
Problemem są w szczególności konfiguracje, części, które nie są całkowicie ograniczone (w skrócie wszystko, co może przesunąć asm): jeśli załadowany model 3d różni się od tego używanego przez MEP, będzie kopia zapasowa.