Opcja Zapisz DraftSight

Cze wszystkim

Nie znalazłem jeszcze rozwiązania mojego małego problemu z DraftSight, może możesz mi pomóc:

Zmieniam parametry w opcjach (np. styl żeber: rozmiar strzałki, kolor...). Chciałbym móc zachować te opcje za każdym razem, gdy uruchamiam oprogramowanie. Jednak nawet jeśli otworzę dokument, dla którego już skonfigurowałem swoje wybory, są one podane domyślnie.

Moje pytanie brzmi więc: jak zachować opcje z jednej sesji na drugą?

Dziękuję

Ronan

Witam

Czy zapisałeś swoje ustawienia w nowym profilu?

Następnie musisz go aktywować, a za każdym razem, gdy się zalogujesz, ustawienia będą działać.

Witam

Sprawdź, czy to może ci pomóc!! Myślę, że konieczne było utworzenie pliku rysunku ze wszystkimi żądanymi parametrami i zapisanie go; DWT, a następnie pobierz go z wybranego folderu. Zobacz ostatnie 2 ekrany

parametres_draftsight.docx
1 polubienie

Witam

Dziękuję za szybkie odpowiedzi, które przeczytałem dopiero znacznie później.

Azrod: Próbowałem, ale ustawienia nadal wracają do domyślnych.

AC cobra, nie miałem jeszcze czasu przyjrzeć się twojemu rozwiązaniu, ale wygląda dobrze. Odezwę się wkrótce.

W każdym razie dziękuję za poświęcony czas.

Ronan

Witaj kobra Ac,

Próbowałem zapisać plik "parametre.dwg", zmieniając opcje. Następnie zmieniłem położenie plików rysunków, odnośników zewnętrznych i szablonu rysunku, ale bez powodzenia...

Dziękuję wszystkim za poświęcony czas.

Ronan

Witam ponownie Ronan,

Właśnie znalazłem go w sieci, spójrz na koniec strony 2 i 3.

mode_demploi_draftsight.pdf

A jeśli nie, musisz udać się do pomocy, a następnie pomóc i dostosować

Nadal się nie udaje...
Zamierzam przełączyć się na system D: otwierać plik już gotowy za każdym razem, gdy go używam.

Próbowałeś zapisać jeden z tych plików w pustym dwt lub dwg i sprawdzić, czy ustawienia pozostały??? A jeśli nie, możesz zapisać jeden z tych plików w DWT i usunąć to, co się w nim znajduje, gdy go otworzysz, aby utworzyć kolejny plik MEP

Witam

Spróbuj zapisać ustawienia w nowym profilu, aktywując ten nowy profil , a następnie usuwając profil domyślny, zwykle powinno to zmusić Drafsight do załadowania jedynego istniejącego profilu.

Pozdrowienia.