Schutt powiedział:

Cze wszystkim

Czy ktoś ma bibliotekę 3D elementów kuźni z Schuut / Grande Forge, udało mi się znaleźć taką w 2D, ale nie pomaga mi to tak bardzo.

Z poważaniem

Witam

Jeśli kupisz od nich elementy, być może będziesz musiał ich po prostu zapytać, widzę, że rysują w 3D, nie ma potrzeby ponownego wykonywania pracy, jeśli jest już wykonana!

Już ich prosiłem, o 2D bez problemu, ale odmawiają dostarczenia 3D ze względu na ryzyko kopii.

Jeśli chcesz skopiować, wystarczy kupić kopię i zeskanować ją lub pobrać oferty. Z drugiej strony, plik 3D ułatwia pracę naukową, a tym samym zwiększa wolumen sprzedaży. Musisz im ten argument oddać i ewentualnie poprosić o nieco uproszczone 3D (forma ogólna)

1 polubienie

Jeśli masz już 2D z wymiarem i kilkoma widokami 

musisz zrobić 3D, nie jest to bardzo skomplikowane 

Prawdą jest, że w zależności od wzoru i kształtu może to zająć trochę czasu

pokaż przykład tego, co chciałbyś  w 3D

@+

Mam kilka modeli, które można łatwo odtworzyć z 2D, zwłaszcza w przypadku obrazów szkicowych.

Ale w przypadku niektórych prętów, takich jak te dołączone, jest to praktycznie niemożliwe.

Dziękuję za odpowiedzi

img_20200305_111815_5.jpg

Nie jest to proste, ale nie niemożliwe 

@+

1 polubienie

@ g.masson_1

Na przykład do optymalizacji, ale zaczyna to robić

Widać, że jest na to czas

@+ ;-)

Jak mówi gt22, nie jest to niemożliwe. I nie dostajesz nic za nic. Prawdziwą rzeczą, którą musisz wiedzieć, jest to, dlaczego chcesz mieć pliki 3D: wizualne? Z montażu? Być może nie jest potrzebne dokładne renderowanie, a jedynie ogólne wymiary. U nas części, które projektujemy i sprzedajemy, mają konfigurację "klienta", w której zachowujemy zewnętrzną powłokę i oszukujemy geometrię, której nie chcemy ujawniać i która jest objęta patentem. Ale nadal możemy wysłać plik 3D do klienta, co sprawia, że jest on o wiele bardziej profesjonalny i jest coraz bardziej poszukiwany! 

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi,

Jest to głównie obraz, aby zaoferować klientom realistyczne renderowanie ich elewacji.

Ale tak Yohan5555, poprosiłem ich w kopercie, ale najwyraźniej to nie jest ich polityka.

Prawdą jest, że jest to prawdziwy argument 

i znaczna pomoc w sprzedaży

Więc tak, jest to możliwe, ale nie jest to darmowe 

Aby wiedzieć, czy warto w to zainwestować????

@+