SDW Problem ze spawaniem mechanicznym

Witam wszystkich, oto mam problem,
Chcę zrobić niestandardowy profil, wiem, jak to zrobić, ale gdy tylko chcę osadzić go w szkicu 3D (wystarczy linia prosta, aby spróbować), SDW zamyka się natychmiast...
Udało mi się jednak zrobić inne profile, ale ten nie chce, jeśli ktoś może mnie poinformować.
Dziękuję! i miłego dnia
1.TEST SLDPRT ( 72.6 KB)

Witaj Stanislas_Azemard,
Witaj, mając nadzieję, że rozwiążemy Twój problem.
Więc po prostu próbuję, działa dla mnie z SW2022SP4.
=>

=>
Test2. SLDPRT (97.5 KB)

1 Otwieram twój pokój i rysuję kredą szkic 3D
2 Przekonwertowuję szkic z twojego 2D i działa to w ten sposób.
Życzę, aby działało w domu.
Powodzenia.
@+.
AR.

Witam serdecznie;

• Pamiętaj, aby określić swoją wersję Solidworks (prawdopodobnie 2022?)

Profil, który chcesz wyciągnąć, nie został przekonwertowany na spawany mechanicznie (powinien być w formacie *.sldlfp)
Powinieneś umieścić jego Origne (ten na twoim szkicu) bardziej w " środku " swojego profilu

i dodać do niego punkt, aby Solidworks mógł zdefiniować początek wyciągnięcia.

I na koniec, spróbuj wyciągnąć swój profil na szkicu 2D (Solidworks nie lubi rozpoczynać wyciągnięcia od czegokolwiek innego niż linia...)

Pozdrowienia.

1 polubienie

Dziękujemy za Twoją opinię.
Tak 2022 przepraszam

Próbowałem twoich samouczków, ale ten sam problem.
Dzieje się tak, gdy tworzę szkic 3D i chcę wziąć (w mojej osobistej bibliotece) ten profil i potwierdzić, że wszelkie błędy
Jednak z mojego szkicu zapisuję go jako plik SLDLFP i widzę jego rozszerzenia w kolorze " żółtym " po mojej prawej stronie/kątze.
Zrobiłem już inne profile w tej samej próbie i to pierwszy raz, kiedy wyrywałem sobie na nim włosy. :sweat_smile:

Nie napotkałem żadnych szczególnych problemów z wytłoczeniem Twojego profilu (bez modyfikacji poza tym, że: Dodanie szkicu w " funkcjach bibliotecznych " a następnie zapisanie pliku jako *.sldlfp)
image
oraz badania spawania mechanicznego:

Mechanicznie spawane wyciągnięcie na szkicu 2D => szkic1
Profil spawany mechanicznie na szkicu 23 => szkic3D1

Wszystko w ramach Solidworks 2022 SP4.

1 polubienie