Odpowiadając na moje pierwsze pytanie, czy można pójść w drugą stronę? ^^ Na przykład zacząć od kilku linii / łuków, aby mieć tylko jedną linię / splajn z prostą funkcją, bez odtwarzania wszystkiego za każdym razem? (Tym razem szukałem dłużej, ale nic ;) nie znalazłem)
- Jeśli masz dwie linie i chcesz mieć tylko jedną, musisz: ustawić te dwie linie jako ULINIOWE, a następnie zaznaczyć punkt między tymi dwiema liniami i usunąć go
- Jeśli jest to seria splajnów, łuków, linii, musisz użyć narzędzia splajnu "dostosuj splajn", które utworzy splajn ze wszystkimi twoimi elementami =)
Ze wszystkich obecnych linii i łuków możemy wykonać pojedynczą krzywą (pod warunkiem, że między łukami są styczności). Jeśli naprawdę istnieje potrzeba wykonania szkicu, krzywa ta jest przekazywana z powrotem zgodnie z funkcją przekształcania elementów.
Dziękuję @Lucas, samouczek odpowiada dokładnie mojej prośbie. Próbowałem już usunąć kropki między splajnami/liniami, ale ponieważ nie używam zbyt często relacji współliniowości, nie mogłem tego zrobić ;)
PS: Dsl pr powolność odpowiedzi, ale muszę usłyszeć samouczki kilka razy, gdy jest mówiony po angielsku ;p.