Wybór części w menedżerze funkcji

Witam

Mam problem z moim solidworks, kiedy wybieram część, która znajduje się w podzespole, menedżer operacji nie przewija w dół i nie identyfikuje części do wybrania.
Menedżer elementów pozostaje zablokowany i wyświetla tylko podzbiór.

Czy wiesz, w jaki sposób mogę odnaleźć pełny przebieg drzewa stworzenia?

Witam
Aby zaewidencjonować opcje zachowania menedżera funkcji:

Musisz zaznaczyć " Przewiń w dół wybrany obiekt w widoku "

3 polubienia

Witam

Czy ta opcja jest zaznaczona:
image

Wydaje mi się, że to może ci pomóc.

3 polubienia

Witaj @Cyril_f
Ten sam pomysł, ten sam czas :wink:

2 polubienia

Mam możliwość sprawdzenia, próbowałem to odznaczyć, a potem odznaczyłem, ale nic się nie zmienia

Witam

Czy podzespoły są załadowane w świetle (pisak na ikonie) czy rozwiązane?

2 polubienia

W przeciwnym razie może ten sam błąd co w tym temacie:

Która wersja oprogramowania?
Jestem w 2020 roku i nie martw się, zgodnie z twoją wersją, ktoś może być w stanie potwierdzić dla ciebie problem.

W przeciwnym razie sprawdź za pomocą solidworks RX, jeśli tymczasowo zresetujesz profil fabryczny, jeśli problem będzie się powtarzał, czy nie:

4 polubienia

Witam

to ten sam problem, co ten, który opublikowałem i nadal mam problem z SW 2023 SP4.0

1 polubienie

Witam;
Bądź ostrożny, "toczenie" menedżera funkcji ma wiele problemów, jeśli utworzyłeś podkatalogi w swoim drzewie. "Grupowanie" podobnych do siebie składowych też mu od czasu do czasu przeszkadza, tak samo jeśli wybrana składowa jest częścią powtórzenia...

(Mały zrzut ekranu pomoże nam w "Diagnozie"...)

Pozdrowienia.

3 polubienia

Przechodząc przez twoją metodę @sbadenis , działa, ale nie z moją zwykłą wersją :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Pojawił się więc problem z parametrami

1 polubienie

Przetestowane na SW2023 SP5, nie ma problemu

2 polubienia

Domyślam się, że zaimportowałeś niższą wersję profilu?
W takim przypadku lub z innego powodu Twój profil jest prawdopodobnie uszkodzony. (błąd w rejestrze).
Więc prawdopodobnie zresetuje Twój profil, aby zacząć od nowa na zdrowych podstawach.

3 polubienia

Właśnie znalazłem rozwiązanie, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy zespół głowicy, przejść do widoku drzewa i wybrać " Pokaż funkcje "

1 polubienie