Mam powtarzający się problem, który marnuje mój czas.
Stworzyłem kilka warstw o różnych kolorach dla osi centrowania, adnotacji, bąbelka itp. We właściwościach mojego rysunku przypisałem warstwom żądany typ notatki. Tylko to, co się dzieje, to aktywna warstwa ma pierwszeństwo, więc niezależnie od tego, czy tworzę bąbelek, notatkę, wymiar czy tabelę, wszystkie są w stylu aktywnej warstwy.
Napiwek przyjaciele?
Witam
Czy warstwa "aktywna" w szablonie dokumentu jest oczywiście "Zgodnie ze standardem"?

Jeśli nie, zapisz ponownie szablon dokumentu po aktywowaniu tej "warstwy" "Standardowej".
Więcej informacji na temat http://www.lynkoa.com/forum/3d/quoi-correspond-selon-la-norme-dans-les-calques-sw
Pozdrowienia
2 polubienia
Dziękuję, nie wiedziałem, że trzeba sobie radzić "zgodnie ze standardem".
Małe pytanie dodatkowe: Chcę przypisać warstwę do mojej tabeli "lista części spawanych", ale jest to jedyna, której nie ma w tabelach właściwości niestandardowych dokumentu.
Nie sprawdzałem, ale nie byłoby to Tabele/Spoina we właściwościach dokumentu, a jeśli tak, to możliwe jest dopasowanie warstwy:

Pozdrowienia
2 polubienia
Błąd z mojej strony, tabela lutownicza nie jest tą z listy spawanych części i rzeczywiście nie mogę znaleźć sposobu na domyślne umieszczenie tabeli listy spawanych części w warstwie, wyboru warstwy można dokonać podczas wstawiania tej tabeli na planie.
1 polubienie