Od czasu mojej zmiany wersji (2020 rok w 2021 roku), przy każdym poleceniu lub prawie jestem zmuszony wybrać żądane polecenie 2 razy (na przykład "zapisz"), tam mam menu, które się rozwija i oferuje mi "zapisz"; "Zapisz jako"; "Zachowaj wszystko". To samo dotyczy poleceń "drukuj", "otwórz" i innych.
Przed i od poprzednich wersji, jeśli kliknąłem "zapisz", nagrywał bez manipa. dodatkowy. Jeśli chciałem "zapisać jako", to przechodziłem do małej strzałki po prawej stronie wybranej ikony i wybierałem swój wybór.
Jak pozbyć się tego podwójnego polecenia? Wszedłem w opcje, ale nie mogę go znaleźć?
Czekając na rozwiązanie, życzę Wam miłego zakończenia popołudnia
Jeśli mówisz o ikonie "Zapisz", prawdopodobnie jest to ta z menu rozwijanym, która jest tam domyślnie. Jest to jedna z ikon w kategorii "Rozwijane paski narzędzi"
Jeśli tak, zastąp go tym z kategorii "standardowy"
Więc właśnie próbowałem, ale kiedy zamieniam ikonę "zapisz", nie mam już małej strzałki po prawej stronie tej ikony, która pozwala mi wybrać na przykład "zapisz jako".
Mam ten sam problem, gdy robię okrąg, linię lub inne, kiedy klikam jedną z tych ikon, systematycznie wyświetla mi się menu rozwijane bez klikania małej strzałki. Marnuję dużo czasu...
Jeden z moich kolegów ma ten sam problem, musiałem zapisać dane systemowe, aby usunąć ten problem. Więc nie ma menu rozwijanego ani prośby o nadpisanie/zapisanie jako. Uważaj jednak na błąd obsługi przy tego rodzaju metodzie.
W przypadku skrótów szkicowych dostępna jest bardzo przydatna funkcja dla "stałych bywalców"/nowego pokolenia: Długie kliknięcie i przechodzisz do tego, co masz na zamówienie, oszczędza to dużo czasu i masz od 2 do 12 możliwości (osobiście nawet nie używam 8 ...)
W przypadku komunikatów o błędach w przeciwnym razie zajrzyj do opcji systemu, w przeciwnym razie poproś kolegę o zapisanie konfiguracji systemu, a otrzymasz ją z powrotem.