Wybór zamówienia

Cze wszystkim

Od czasu mojej zmiany wersji (2020 rok w 2021 roku), przy każdym poleceniu lub prawie jestem zmuszony wybrać żądane  polecenie 2 razy (na przykład "zapisz"), tam mam menu, które się rozwija i oferuje mi "zapisz"; "Zapisz jako"; "Zachowaj wszystko". To samo dotyczy poleceń "drukuj", "otwórz" i innych.

Przed i od poprzednich wersji, jeśli kliknąłem "zapisz", nagrywał bez manipa. dodatkowy. Jeśli chciałem "zapisać jako", to przechodziłem do małej strzałki po prawej stronie wybranej ikony i wybierałem swój wybór.

Jak pozbyć się tego podwójnego polecenia? Wszedłem w opcje, ale nie mogę go znaleźć?

Czekając na rozwiązanie, życzę Wam miłego zakończenia popołudnia

Dobry wieczór

Aby lepiej zrozumieć problem, możesz określić, czy jesteś na pojedynczej stacji roboczej, czy w sieci (i PDM lub nie).

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź

W domu mam wersję studencką, a w pracy wersję edukacyjną, ponieważ pracuję w ośrodku szkoleniowym

Mam najnowszą wersję na 2 stacjach i mam ten sam problem

Witam

Jeśli mówisz o ikonie "Zapisz", prawdopodobnie jest to ta z menu rozwijanym, która jest tam domyślnie. Jest to jedna z ikon w kategorii "Rozwijane paski narzędzi" 

Jeśli tak, zastąp go tym z kategorii "standardowy"

2 polubienia

W przeciwnym razie stare ctrl+s mogą cię uratować.

1 polubienie

Brawo @soring 

Musiałeś to znać        (nie mówię o Ctrl+S, który jest funkcją systemu Windows przez API)

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam 

Dziękuję za odpowiedź. 

Zamierzam tego spróbować, jak tylko będę miał  chwilę.

Jak mówi Bravo, jeśli nie wiesz, nie możesz tego znaleźć.

Jeszcze raz dziękuję...

Odezwę się do Ciebie, gdy tylko spróbowałem. 

Miłego dnia 

Więc właśnie próbowałem, ale kiedy zamieniam ikonę "zapisz", nie mam już małej strzałki po prawej stronie tej ikony, która pozwala mi wybrać na przykład "zapisz jako".

Mam ten sam problem, gdy robię okrąg, linię lub inne, kiedy klikam jedną z tych ikon, systematycznie wyświetla mi się menu rozwijane bez klikania małej strzałki. Marnuję dużo czasu...

Jeśli "Zapisz" i "Zapisz jako" to dwa polecenia, których należy użyć, dlaczego nie dodać obu. 

Nie masz miejsca?

1 polubienie

Tak, jest to sposób na obejście problemu, ale w końcu kończę z ekranem pełnym ikon.

Dziwne, wcześniej nie miałem tego problemu...

Moi koledzy nie mają tego zjawiska i nie znajdują sposobu, aby je wykorzystać.

Witam

Jeden z moich kolegów ma ten sam problem, musiałem zapisać dane systemowe, aby usunąć ten problem. Więc nie ma menu rozwijanego ani prośby o nadpisanie/zapisanie jako. 
Uważaj jednak na błąd obsługi przy tego rodzaju metodzie.

W przypadku skrótów szkicowych dostępna jest bardzo przydatna funkcja dla "stałych bywalców"/nowego pokolenia:

Długie kliknięcie i przechodzisz do tego, co masz na zamówienie, oszczędza to dużo czasu i masz od 2 do 12 możliwości (osobiście nawet nie używam 8 ...)

W przypadku komunikatów o błędach w przeciwnym razie zajrzyj do opcji systemu, w przeciwnym razie poproś kolegę o zapisanie konfiguracji systemu, a otrzymasz ją z powrotem.

2 polubienia

Dobry wieczór Mandragora,

Właśnie czytam twoją wiadomość.erci za przyjrzenie się tematowi.

Przyglądam się temu tak szybko, jak to możliwe i będę Cię informować na bieżąco...

Dobry wieczór 

Aby sprawdzić, czy pochodzi on z Twojego profilu (uszkodzonego po zmianie wersji), możesz spróbować zresetować profil.

https://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/07/09/2015/reinitialiser_les_parametres_de_solidworks.pdf

Jeśli przycisk zapisywania działa ponownie, pochodzi z Twojego profilu, który jest błędny.

Jeśli błąd będzie się powtarzał, oznacza to, że pochodzi on z Solidworks i można przywrócić swój początkowy profil

Ogólnie rzecz biorąc, w tego rodzaju przypadku jest to pierwsza rzecz, o którą prosi infolinia, aby sprawdzić, czy pochodzi z bryły czy profili.

1 polubienie

Bo dzień sbadenis,

Dziękuję za pomoc.

Myślę, że mam teraz wystarczająco dużo elementów, aby rozwiązać problem, cz co zrobię wkrótce. 

Zamknę pytanie, aby nie zmonopolizować strony.

Skontaktuję się z Tobą w poście, aby informować Cię na bieżąco.

Dziękuję wszystkim i życzę miłego dnia