Wybieranie części pliku do zaplanowania

Dobry wieczór wszystkim, czy istnieje sposób, aby wybrać wybraną część planu autocad do układu (np. mam mapę Paryża i chcę zrobić ramkę do planu wokół 2 dzielnicy) i jak nadać jej żądany rozmiar (np. na A3 -> 300mmx277mm)

Z góry dziękując, pewnego dnia zapłacę Ci za ogólną wycieczkę za całą pomoc, której mi udzieliłeś:D

Jaki jest Twój poziom praktyki w Autocad?
Biorąc pod uwagę twoje pytanie, domyślam się, że pojęcie przestrzeni obiektu/papieru nie jest ci obce...

W rzeczywistości musisz umieścić swój kompletny plan zakładów (w skali 1) w przestrzeni obiektów (jest to odpowiednik twojego modelu 3d SW prt lub asm, nie ma to znaczenia), a następnie w przestrzeni papieru (jest to odpowiednik twojego pliku slddrw, każda zakładka przestrzeni papieru jest arkuszem) musisz dodać kartridżę (za pomocą bloku, Najlepiej z atrybutem, jest czystszy), co najmniej jedno okno (lub rzutnię).
Każde z tych okien ma swoją własną skalę.

Jest to bardzo prymitywne podejście, ale pójście dalej w wyjaśnieniach byłoby jak zrobienie pełnego kursu na temat Autocada (patrz moje początkowe pytanie).

2 polubienia

@stefbeno

Witam, wciąż jestem dopiero nowicjuszem, używam tego programu dopiero od 1 miesiąca ...
Rozumiałem  zasadę działania przestrzeni między obiektem a papierem i w zasadzie rozumiałem, w jaki sposób one na siebie oddziałują

Ale twoja odpowiedź (+ dobry sen) odpowiedziała na moje dwa pytania:D
Bardzo dziękuję

Witam

Nie jestem pewien, co chcesz osiągnąć. Czy to wszystko? (wykonane z obrazu)

1 polubienie