Witam
Chciałbym zintegrować kierunek szczotkowania z moją częścią blaszaną, aby po wyjęciu planów dxf moich części ustawili je we właściwym kierunku do cięcia laserowego. Widziałem go któregoś dnia przypadkiem, ale nie mogłem go już znaleźć.
Dziękuję
Witam
Mam raczej wrażenie, że jest to funkcja oprogramowania do optymalizacji zagnieżdżania i rozkroju (a więc zewnętrznej w stosunku do SW), w której określa się zasady zagnieżdżania.
Ale mogę się mylić, ponieważ moi dostawcy wykonują cięcie za pomocą swojego oprogramowania do zagnieżdżania, które nie zawsze jest takie samo u różnych dostawców. Określam tylko kierunek orientacji włókna (kierunek laminacji), który chcę.
Pozdrowienia
2 polubienia
Osobiście, gdy potrzebuję wskazać tę informację, po prostu umieszczam karteczkę lub klocek (w zależności od klienta lub nastroju dnia (który sam w sobie zmienia się wraz z temperaturą)).
5 polubień
Ja też, kiedy potrzebowałem to sprecyzować, po prostu wstawiłem strzałkę z "kierunkiem szczotkowania".
O ile mi wiadomo, SolidWorks nie pozwala na to za pomocą funkcji.
4 polubienia
rysujemy B w usuwaniu materiału, który umieszczamy po funkcji stanu rozwiniętego.
(na koniec przeciągamy funkcję przez bibliotekę ;))
Jeśli litera B jest wyraźnie czytelna, to dlatego, że jest to prawa strona.
Geoffrey, temat jest bardziej związany ze zmysłem szczotkowania niż z twarzą.
Witam Panowie!
Wróciłem do pudełka, które widziałem któregoś dnia!
Wybierając stan rozłożenia elementu, możliwe jest nadanie mu kierunku słojów !
(no rzeczywiście, moja część ma błąd...)
1 polubienie
Nie widzimy zbyt dobrze na Twoim zdjęciu, które jest dość małe ;-)
Można to zrobić tylko w stanie rozłożonym, szkoda!
Dziękujemy za opinię.
Witryna nie jest idealna do wyświetlania obrazów, więc czy możesz dołączyć zrzut ekranu do swojej wiadomości?
Musisz edytować funkcję stanu rozwinięcia
2019-11-22.png
1 polubienie
Tak jest lepiej ;-)
Z drugiej strony, szczotkowanie można podejrzeć na ekranie i na planie po edycji tej funkcji?
Właśnie zrobiłem kilka testów i nic. Jeśli komuś kiedykolwiek uda się dowiedzieć się, do czego dokładnie służy.
Na 3D nic nie jest pokazane, ani na rzucie w stanie rozwiniętym
I nawet przy eksporcie w formacie dxf z produkcją blach...
Mam wrażenie, że to bezużyteczne.
2019-11-22_2.png