Nie mogę odinstalować dodatku SP5.0 z Solidworks 2014 i naprawdę zaczyna on mnie przechodzić... Podczas odinstalowywania pojawia się komunikat o konieczności odinstalowania dodatku SP0 po zainstalowaniu dodatku SP5..... Jak mogłem się z tego wydostać bez całkowitego odinstalowania Solidworks??? Dziękuję za odpowiedzi!
Ponieważ instalacja uległa błędowi i odinstalowała mój pakiet językowy i chciałbym naprawić instalację, aby ją sfinalizować.
Ale teraz wariuję, godzina, w której walczę, że spóźniam się w pracy i że nawet odinstalowanie Solidworks staje się prawdziwym kłopotem, daje mi komunikaty o błędach podczas odinstalowywania... To nie jest skomplikowane, USUWANIE WSZYSTKIEGO, to nie jest niewykonalna prośba!!
Jestem na skraju załamania nerwowego -_-' 10 tys. euro za taki gulasz, uderza mi to do głowy...
Tak, udało mi się usunąć wszystko czysto, dzięki naleganiu, ale ponowne pobranie wszystkiego, ponowna instalacja wszystkiego, przedefiniowanie wszystkiego moich ustawień... Przyznam, że naprawdę nie mam na to czasu do stracenia, pod koniec roku jesteśmy kompletnie przeciążeni w klubie i naprawdę nie musiałem marnować z tym dnia :-/ przepraszam za moje irytacje^^
@Joss Dlaczego nie skopiowałeś swoich ustawień do osobnego folderu? Zrobiłem małą partycję na moim C: aby mieć D: (łatwe pod win7) i wkleiłem wszystkie moje ustawienia, mój plan w tle i inne śmieci, które jeśli je przykleisz, to jest do bani......
I wyobraź sobie, że próbowałem zainstalować SP5, ale nie mając już konserwacji (gotowe 2 dni), udało mi się zawiesić moje oryginalne pliki.
Musiałem więc "po prostu przepisać ścieżki do płyty D"
I cóż, nie wiem, co się stało, ale pomimo odinstalowania oprogramowania, ponownie zainstalowałem oprogramowanie bezpośrednio w SP5, a kiedy ponownie otworzyłem Solidworks, wszystkie moje ustawienia nadal tam były, niezależnie od tego, czy były to opcje systemowe, przyrosty, lokalizacje plików, a nawet paski narzędzi. Wszystko wróciło do tego, co było wcześniej... W najgorszym przypadku prawdą jest, że kilka miesięcy temu zrobiłem kopię zapasową ustawień, poradzono mi to... Nie wiem, czy poszedł go szukać na własną rękę, ale dzięki temu nie traciłem kolejnej godziny na ponowne sprawdzanie wszystkiego.
Potem, @Gerald, wszystkie moje tła, profile, szablony, bloki i inne rzeczy są zapisywane na dysku sieciowym, aby mój kolega miał do nich dostęp, nie straciłbym tego, bałem się utraty ustawień i wszystkich opcji, dość mocno dostosowałem oprogramowanie i znalezienie wszystkich małych opcji zaznaczonych lub odznaczonych byłoby dość bolesne.
@Bart, no cóż, i tak wszystko pobrałem ponownie, bo ostatnim razem instalacja się nie powiodła, co doprowadziło mnie do odinstalowania tego wszystkiego dzisiaj, nie tolerowałbym tego zawieszania się po raz drugi, wolałem zacząć od zera, aby mieć pewność, że nie dokonam ataku ;p
@SEPM, oprócz podstawowych plików, możesz zapisać ustawienia oprogramowania za pomocą kreatora "kopiuj ustawienia".
Szkoda, że SW nie rozwija tego narzędzia bardziej.
@Joss: SW wysiewa tak wiele m####e w rejestrze, że nawet po odinstalowaniu, jeśli nie przejdziesz narzędzia takiego jak CCleaner, zwraca ono swoje małe (numer licencji itp.).
Skopiowałem wszystko, co możliwe, na dysk z danymi, którego używam tylko do "zduplikowanych" kopii zapasowych + klon mojego dysku systemowego instalowany raz w miesiącu
@joss jest on ponownie instalowany, ponieważ folder ustawień nie został usunięty (określone zaewidencjonowanie w edycji lub masz również przybornik)