SheetMetalProdukcja części lustra

Witam wszystkich, mam pewien problem, mam dwie części blachy, które są po lewej i prawej stronie. Prawa część boczna jest częścią odbitą w lustrze od lewej. Kiedy wykonuję SheetMetalManufaturing, wygeneruje tylko 1 plik części, jeśli wybiorę grupę identycznych obiektów, dołączyłem moją opcję eksportu.

Jeśli odznaczę identyczną treść grupy, pokaż dwa pliki, które są po lewej i prawej stronie.

Moje pytanie brzmi, czy to narzędzie może wykryć moją część lustrzaną, aby wygenerować 2 pliki, ponieważ nie są identyczne.

FED-PA3R. SLDPRT (1.1 MB)
FED-PA3L. SLDPRT (1.3 MB)

Dzięki

Witam i zapraszam na forum.
Miałem ten problem już wcześniej.
W rzeczywistości solidworks nie widzi żadnej różnicy między dwiema odbitymi częściami, nawet jeśli powierzchnie odniesienia są różne! Po rozłożeniu objętości są identyczne.
Aby wymusić różnicę, dodaję małą fazę (0,1 mm) na rogu jednego z dwóch elementów. Dzięki temu solidworks jest w stanie rozróżnić te dwie części.
Powodzenia...

3 polubienia

Dzięki za odpowiedź! Rozumiem obejście z fazowaniem 0,1 mm, aby zmusić SOLIDWORKS do postrzegania obiektu odbitego w lustrze jako innego.

Chcę tylko sprawdzić z tobą - czy jest jakiś inny sposób na poradzenie sobie z tym problemem? Na przykład, czy jest to ograniczenie bezpośrednio wynikające z samego SOLIDWORKS, czy też może być również związane ze sposobem, w jaki MyCADTools zarządza opcją "grupuj identyczne obiekty" podczas eksportu?

Próbuję dowiedzieć się, jakie jest najlepsze i najbardziej niezawodne rozwiązanie, ponieważ wolałbym nie modyfikować rzeczywistej geometrii, jeśli to możliwe.

Witam
Rzeczywiście, powinniśmy spróbować usunąć opcję " grupuj identyczne ciała".
Nigdy go nie używam...
W Twoim przykładzie masz dwie części w dwóch oddzielnych plikach. To powinno zadziałać, MyCADTools nie powinien być dołączany.
Ze swojej strony dużo pracuję w " wielu obiektach", więc często używam tej sztuczki (małego fazowania), ponieważ dla solidworks elementy byłyby identyczne.

Cześć
Tak, to działa. Próbuję odznaczyć grupę identyczną treść, można to zrobić. Dzięki