Co oznacza komunikat "Bieżąca lokalizacja"?

Witam

Od jakiegoś czasu czasami spotyka mnie ten komunikat wielokrotnego wyboru, którego implikacji i rozwiązań tak naprawdę nie rozumiem...

To jest:

_soit "Otwórz plik z początkowej lokalizacji"

_soit "Otwórz plik z początkowej lokalizacji"

_soit "Otwórz zastąpione pliki z bieżącej lokalizacji"

Podczas gdy mam ten plik tylko raz w całym folderze.

Czy ktoś ma odpowiedź?

Dziękuję.

Klasa A+

tempsnip.png

Witam

Wynika to z faktu, że masz kilka razy te same pliki części w różnych lokalizacjach w swoich złożeniach. Musisz otworzyć pierwszy zespół z częściami w określonej lokalizacji. A następnie otwórz drugi zespół z częściami o tej samej nazwie, ale w innym miejscu.

Stąd wyświetlany komunikat. SW nie wie, jak otworzyć dwa pokoje o tej samej nazwie. Gdy widzi, które są przechowywane w różnych lokalizacjach, Cię, którą lokalizację wybrać.

3 polubienia

Witam

Dziękuję za tę szybką odpowiedź.

Tak właśnie myślałem, ale mam tylko ten plik w całym folderze sprawy.

Zajrzałem pod SW z poleceniem "szukaj referencji" i to samo, wszystkie wskazują na prawy folder.

Dziwaczny....?

Klasa A+

Ale otwierasz tylko jeden zespół?

Tylko jeden plik w folderze transakcji, ale czy istnieje on w innych folderach transakcji?

SW zarządza ścieżkami po swojemu i niekoniecznie w sposób zrozumiały: często jest tak, że trafiam na ścieżkę, z której dawno nie korzystałem. Moje rozwiązanie: na świeżo uruchomionej maszynie jest to zmiana nazwy "niewłaściwego" pliku, otwarcie zestawu, sprawdzenie, czy wszystkie pliki pochodzą z właściwego miejsca, zapisanie.

Zdarza mi się to często, gdy ponownie używam podzbioru (po jego zduplikowaniu) lub w przypadku iteracji badania.

1 polubienie