catia_galet.jpg
Witam
Wydaje mi się, że ma to na celu zwrócenie uwagi na problem, patrz twój znak zapytania na szkicu 1
Witam, to jest symbol ostrzeżenia o uszkodzonym linku.
Ta część musi być zbudowana w kontekście zespołu (poza tym kontekstem ten link nie znajduje tego odniesienia)
Wygląda na to, że PB znajduje się w aplikacji Sketch.1
Witam
Nie pamiętam pod Catią, ale czy po najechaniu myszką na wykrzyknik nie pojawi się podpowiedź , która dałaby wskazówkę do problemu?
Cze wszystkim
Zgodnie ze zrzutem ekranu znajdujemy się w pomieszczeniu (CATPart), a nie w zgromadzeniu.
Problem tkwi właściwie w szkicu, ponieważ na ikonie znajduje się również wykrzyknik.
Może to pochodzić z niezamkniętego profilu, musisz edytować szkic i naprawić problem.
Aby znaleźć problem, po edycji wystarczy przejść do menu Narzędzia + Analiza szkicu.
Funkcja mówi nam wiele o problemie (problemach).
Powodzenia
Paschalnej.
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedź na moje pytanie.
Rzeczywiście, odkryłem, że szkic jest na ograniczeniu. Na tym polegał problem.
@FUZ3D: Jeśli najeżdżę kursorem, nie pojawi się żaden dymek informacyjny.
Dzień dobry;
Pozdrowienia
Manel powiedział:
Witam, o ile się nie mylę, odpowiedź na pytanie " czy wiesz, co oznacza pojawienie się tego samego wykrzyknika przed ograniczeniem w Assembly Design" nie została podana:
Dla Twojej informacji, nie ma to związku z projektowaniem w kontekście montażu.
-> jest to problem z wiązaniem zestawu , którego nie można przestrzegać, ponieważ jeden z elementów wejściowych nie istnieje. Na przykład jeden z ograniczonych elementów został zniszczony (np. zniszczony został plan budowy, który był używany).
Wynik jest taki sam, jeśli część, która została użyta do ustawienia innej, została zniszczona za pomocą wiązania. Komponent został usunięty, ale ograniczenie nie.
Geometryczna niemożliwość dałaby symbol małego tornada (pb niezaspokojonej aktualizacji) obok ograniczenia.
Powodzenia.