Uproszczenie szkicowania Import 2D dxf

Witam

Chcę uprościć szkic 2D z pliku dxf z dużą ilością punktów i segmentów.

Czy istnieje proste rozwiązanie z Solidworks 2015?

Witam

istnieje funkcja "Napraw szkic", która służy do zobaczenia punktów, które są zbyt blisko tej liczby centymetrów.

Po splajnach znajduje się funkcja "uprość splajn"

Czy masz swój plik, na który mam spojrzeć?

Oto plik Solidworks, na który zaimportowałem plik

chassis.sldprt

Czy masz dxf, jestem pod 2014 rokiem...

Tu jest

plan_chassis.dxf

Och tak!

Święty dxf rzeczywiście^^

Z Solidworks nie warto.

Powinieneś spróbować z innym oprogramowaniem do przetwarzania lub wziąć inny model.

Przynajmniej tak mi się wydaje.

Przepraszam.

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/tuto-creation-d-un-model-l-aide-d-une-image

Myślę, że najlepiej jest zrobić zrzut ekranu za pomocą obszarów, zapisać je jako obrazy i przekonwertować te obrazy na szkice

@+;-))

Myślałem o tym wczoraj wieczorem^^

Podczas importu pliku dxf dostępna jest opcja "scal punkty najbliżej celu"

Wprowadzając poprawną wartość, powinien usunąć sporo pociągnięć i punktów.

Witam

Co chcesz zrobić ze swoim plikiem?

Czepiać się go, aby projektować ramy pomocnicze i nadwozie?

W takim przypadku jasne jest, że nie powinieneś przechowywać wszystkich segmentów acr, poważnie obciążysz swój plik. Musisz więc usunąć, być może wygładzić (narzędzia\stołek splajnu\dostosuj) w SolidWorks lub najpierw przejść przez DraftSight, aby mieć narzędzia 2D do oczyszczenia płaszczyzny początkowej.

@+

Tak, chodzi o narysowanie na nim ciała.

Dowiedziałem się od sprzedawcy Axemble, że nie ma problemu z Solidworks do przetwarzania dowolnego typu pliku 2D...

Dziękuję za odpowiedzi.

Ponownie

Kto powiedział, że jest inaczej? Tak, SolidWorks radzi sobie z 2D (czyszczenie, odnawianie powierzchni, ....), ale czyste oprogramowanie 2D poradzi sobie z tym jeszcze lepiej, stąd pomysł na DraftSight, który jest darmowy.

@+

Witam

Istnieje podobnie jak Solid Edge jako oprogramowanie 2D (i to bezpłatne), w którym będziesz mieć wszystkie narzędzia do uproszczenia szkicu. Używamy tego oprogramowania w naszej działalności do tego rodzaju rzeczy.

Pozdrowienia.