Symulacja, obliczanie belek

Witam

Cała moja konstrukcja jest zamodelowana w belkach. Wyniki moich pierwszych obliczeń nie spełniają standardu narzuconego przez klienta. Jestem zmuszony zmienić rozmiar/typ na jednej z moich belek, aby obliczenia respektowały narzuconą normę. Wprowadzam zmiany w mojej strukturze, a kiedy wracam do mojego (statycznego) badania, WSZYSTKIE wymuszone przemieszczenia/obciążenia zewnętrzne nie są już we właściwym miejscu, które zdefiniowałem na początku mojego badania!

Czy to normalne? Jak mogę uniknąć tego typu problemów?

Za każdym razem, gdy modyfikuję sekcję, jestem zmuszony do ponownego wpisania wszystkich moich nałożonych ruchów, obciążeń zewnętrznych itp...?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam

Nie jest to normalne, ale z pewnością istnieje bardzo proste wytłumaczenie. Aby to zrobić, musisz szczegółowo przyjrzeć się swojej konstrukcji, a w szczególności rozmiarowi modułów stalowych i obróbce, która jest do nich zastosowana (IPN, UPB itp.)  Przypuszczam.

Czy możesz opublikować swój kompletny montaż, abyśmy mogli go obejrzeć. (użyj metody, którą zasugerowaliśmy w innym poście)

Pytam o profile, ponieważ w większości przypadków poniżej określonego rozmiaru i innych szczegółów: nie należy ich traktować jako belki, ale jako objętości.

Bez wykonania modelu, a także zawartości zakładki Simulation Study, absolutnie niemożliwe jest powiedzenie czegokolwiek.

Pozdrowienia

PS: Jeśli nie ma pliku ZIP z kompletnym montażem = nie ma pomocy, jeśli o mnie chodzi.

[HS wł.]

Prosiliście nas już o symulację, ale nie dostarczyliście nam ostatnich dobrych plików, więc temat pozostał nierozwiązany. Czy myślisz, że zachęci nas to do poświęcenia dużej ilości czasu na pomoc Tobie???

[HS /wył.]

3 polubienia