Cze wszystkim
Pierwszy raz na tej stronie, więc mam nadzieję, że nie pójdę w niewłaściwe miejsce, aby zadać pytanie. Najpierw mierzę temperaturę, aby dowiedzieć się, czy mogę sobie pozwolić na poproszenie Cię o pomoc w poniższym temacie. Jeśli tak jest, oczywiście umieściłbym więcej informacji.
Oto mój problem: Chcę zasymulować przypadek obciążenia konstrukcji metalowej, a nigdy wcześniej nie korzystałem ze środowiska Generatywnej analizy statyczno-wytrzymałościowej...
(Dla informacji, omawiana konstrukcja to dwupoziomowy regał magazynowy – z 4 miejscami magazynowymi – a każde piętro musi być w stanie udźwignąć 500 kg), czyli łącznie 2 tony.
Obejrzałem wiele samouczków i nie sądzę, żebym popełnił błąd w ustawieniach.
OPRÓCZ.... Mam trochę problemów z interpretacją wyników. Jeśli chodzi o przemieszczenia w węzłach, wydaje się to poprawne, ale jeśli chodzi o ograniczenie von Misesa, nic nie jest mniej pewne... Obawiam się więc, że przewymiarowałem konstrukcję... lub na odwrót.
Zaczynam w RDM. Proszę być pobłażliwym^^
Nie proszę, aby ktoś wykonał pracę za mnie, chcę tylko uzyskać poradę na temat moich wyników i powiedzieć mi, czy przekraczam granice sprężystości mojego materiału, czy struktura ulegnie odkształceniu itp.
Z góry dziękuję
Fantazyjny