Witam
DSL na czas odpowiedzi, musiałem zwrócić mój AVP!
Wiem o skali deformacji, jestem przyzwyczajony do jej modyfikowania, często klienci dzwonią do mnie w panice z pytaniem, czy to jest prawdziwa skala, więc zawsze kończę na umieszczaniu ujęć w skali 1.
Mówiłem o stworzeniu sldflp (pliku szkicu dla konstrukcji spawanej) z profilem, który mnie interesuje, ale wydaje się, że to nie działa, nie rozumiem dlaczego.
Po utworzeniu pliku używam go do wykonania belki za pomocą funkcji konstrukcji spawanej, wszystko działa:

Następnie, po zasiadce w elemencie belki, powinniśmy zobaczyć odcinki siatki, ale model pozostaje gładki, nigdy wcześniej tego nie widziałem:

Rozpoczynam badanie, mam następujący alert:

którego nie mogę rozwiązać, grzebiąc we wskazanych menu. Wtedy mam taką wizję na wyjazdach:

(Włączyłem renderowanie belek), a rysunek wiązań nie działa. Chciałbym znaleźć rozwiązanie tego problemu, ponieważ jest to ważne dla tego, co robię.
Po objętości używam go często, gdy mam płyty przyspawane we wszystkich kierunkach lub do urządzeń podnoszących na przykład (belka rozporowa itp. tego typu rzeczy), ale na konstrukcjach poświęcamy 5 razy więcej czasu obliczeniowego na objętość w porównaniu do belki (biorąc pod uwagę rysunek modelu), ponieważ na zestawie belek połączenia są wykonywane w 5 sekund, W objętości musimy zająć się okuciami, położyć płyty, sprawdzić, czy nie ma kolizji...
Jeśli ponownie wystąpi ten problem, spróbuję bezpośrednio wsparcia.
Na mój problem z postem, zrobiłem ze składanymi arkuszami, które uczyniłem integralnymi z menu połączeń, zadziałało. Dziękuję za pomoc w każdym razie.
Miłego dnia